Forumi » Nega lica

Letnje šminkanje

    • 1436 postova
    14. јул 2016. 12.55.18 CEST

    Lagane, izdržljive, mat teksture

     

    Kako leti počinju vrućine tako se smanjuje izdržljivost šminke koju mnogi izbacuju iz upotrebe. Mi smo vam pripremili nekoliko saveta u daljnjem tekstu, kako i čime se šminkati, da ne morate da stavite previše šminke na lice, a da istovremeno izgledate sređeno.
    Danas smo svi manje ili više svesni štetnog uticaja UV zračenja na zdravlje naše kože, zato ćemo preplanuli i sjajan ten dobiti uspomoć proizvoda za samopotamnjivanje. Postoje klasični, koji se nanose dva do tri puta nedeljno i oni koji sadrže vrlo malo aktivnih sastojaka (koji uzrokuju potamnjavanje gonjeg sloja kože) i koriste se redovno svaki dan. Rezultat će biti blago potamnela, zdrava i sjajna koža. Pored toga, malo tamniji ten takođe može da zakamuflira sitnije nepravilnosti na koži. Tako ćete koristiti manje šminke (pudera i korektora).

    Međutim tamna koža nije baš neophodna – nekad je svetlija boja kože označavale prefinjene dame i elitu, a taj trend se polako ali sigurno opet vraća. Boja kože nema uticaja na njenu lepotu – svaka koža je lepa ako je negovana i čista.

     

    Mnoge žene nemaju običaj da koriste istu šminku leti i zimi, jer ne vole osećaj 'težine' na licu. Ako ste vi jedna od njih, teksturu pudera zamenite lakšim, manje gustim i hranljivijim i umesto njih koristitite tekuće, blago hidratantne i mat teksture. Vrlo je dobro ako sadrže odgovarajuću UV zaštitu jer u tom slučaju nije potrebno nanositi ispod dodatne slojeve zaštitne kreme,emulzije i ostalih proizvoda koji nas štite od štetnog dejstva UV zračenja na kožu.

     

    Vrlo dobra zamena za za kreme kao i za klasične pudere je tzv. mineralni make up. U inostranstvu je vrlo poznat i vrlo popularan već godinama, dok kod nas za njega većina korisnica još uvek ne zna. To je šminka (puderi, senke, rumenila,…), koja se sastoji isljučivo od prirodnih minerala i pored toga ne nadražuje kožu, ne izaziva alergije i pruže visoku UV zaštitu. Tako da samo sa jednim proizvodom dobijate sve – UV zaštitu, prekrivanje, a istovremeno ne teretite kožu sa slojevima proizvoda.

     

    Mineralni puder

     

    Nepravilnosti na koži prekrijete tako što nanosite mat i izdržljiv puder na predele sa nepravilnostima. To važi i za suvu kožu – neizdržljivi i hranljivi puderi će na visokim temperaturama skliznuti sa vašeg lica sa prvom kapljicom znoja. Kada završite nanošenje i nakon što ste naneli rumenilo i bronzer, možete svoju šminku dodatno učvrstiti sa tankim slojem pudera u prahu ili u kamenu.

     

    Ako se dosta znojite na čelu ili oko očiju ili imate masniju kožu zamenite svoju klasičnu šminku za vodootpornu – kako kreone tako i senke i maskare. Danas je izbor dosta veliki u svim cenovnim klasama, da je skoro nemoguće da nećete pronaći proizvod koji će vam odgovarati. Izdržljiva šminka će ostati tamo gde ste je naneli i na temperaturama preko 30 stepeni.