Forumi » Pedikir i manikir

Najbolja nega ruku

  • 65 postova
  04. октобар 2016. 22.09.17 CEST

  Koža ruku je osetljivija i tanja od ostalih delova tela. Hladnoća, vetar i UV zraci najveći su neprijatelji kože ruku. Takođe, stalna izloženost hemijskim sredstvima za čišćenje narušava njen hidrolipidni sloj. Dok perete sudove, ruke uvek zaštitite gumenim rukavicama. A kada izlazite iz kuće, navucite kožne ili vunene rukavice jer ćete tako sprečiti isušivanje epidermisa.

  U toku dana ruke veoma često peremo i zaboravimo da ih namažemo. Ruke treba negovati kremama koje sadrže glicerin, pantenol i ureu. Dobro je kremu za ruke držati pored sudopere jer ćete se tako setiti da ih namažete, Što se tiče pranja ruku, prednost dajte blagim sapunima. Ruke perite isključivo mlakom vodom, jer hladna voda isušuje kožu, a vrela oštećuje zaštitni sloj kože. Savetujemo vam da isprobate piling i masku koje će vaše ruke učiniti lepim i glatkim.

  Piling za ruke

  Pomešajte kašiku bademovog ulja, kašiku kukuruznog griza i kašicicu mineralne vode. Dodajte sok od polovine limuna. Mešavinu utrljajte u šake. ostavite da deluje 15 minuta, pa isperite.

  Maska za ruke

  Posle pilinga, ruke negujte maskom.Ova maska idealna je za hladno vreme. Umutite dve kašike rastopljenog meda i kašiku toplog mleka. Nanesite masku i ostavite da deluje 30 minuta. Uklonite vodom i kružnim pokretima.