Forumi » Novogodišnja i Božićna dekoracija

Novogodišnja dekoracija za male prostore

  • Moderator
  • 1581 postova
  18. октобар 2016. 13.51.01 CEST

  Odaberite malu jelku

   

  U maloj prostoriji često nema mesta za veliku jelku, ali to ne znači da će mala jelka izgledati neupadljivo. Ako je podignete na postolje, dobiće na visini, a neće zauzimati toliko prostora na podu i smetati kao velika jelka.

   

                           

   

  ...ili se odlučite za alternativu

   

  Bitnije od samog drveta je simbol jelke koji predstavlja duh praznika. Nemojte osećati pritisak da unesete drvo ako za njega u stanu nemate prostora. Postoji mnogo kreativnih alternativa koje mogu zauzeti mnogo manje prostora. Napravite zidnu dekoraciju u obliku jelke od lampica, suvih grančica i ukrasa ili maštovite mini jelke za sto ili policu.

   

                           

   

  Budite inovativni

   

  Umesto da dodajete predmete u već mali prostor, zamenite ono što ono što već imate. Na primer, dekorativne jastučnice zamenite novim sa prazničnim motivima ili porukama. Ako umete da šijete i volite "uradi sam" projekte, novogodišnje jastučnice ili aplikacije ćete vrlo lako napraviti sami.

  Zamenite svakodnevne šolje i čaše unikatnim svetlucavim šoljama koje će doprineti prazničnoj atmosferi i iznenaditi goste.

   

                           

   

   

  Ukrasite klub sto

   

  Stočić u dnevnom boravku je centralno mesto oko kog se okupljaju gosti, pa ga nemojte zanemarivati. Dovoljno je da ga prekrijete nadstolnjakom sa novogodišnjim ili božićnim motivima i stavite ukrasni svećnjak ili praznični cvetni aranžman.

   

                           

   

  Praznični duh na ulazu

   

  Čak i najmanji stan ili kuća moraju imati jednu stvar – ulazna vrata. Ako u unutrašnjosti nemate mnogo prostora za dekoraciju, izrazite svoju kreativnost na vratima. Osetićete praznični duh i toplinu čim dođete kući, a obradovaćete i svoje goste i komšije. Na ulaz možete okačiti venčiće i grane, a ako imate vrata sa staklom, u svaki okvir stavite rustične pahuljice, pahuljice od papira ili drugi novogodišnji ukras.

   

                           

   

  Ne zaboravite terasu

   

  Ako imate terasu, okitite je. Ogradu ukrasite veštačkim zimzelenim granama sa ukrasima i lampicama, a zidove dekorišite vencima. Ne zaboravite i plafon terase, koji je takođe odlično mesto za lampione.

   


  Poslednja izmena: 18. октобар 2016. 13.56.25 CEST"