Forumi » Novogodišnja i Božićna dekoracija

Idealni novogodišnji ukrasi za različite profesije

    • Moderator
    • 1581 postova
    18. октобар 2016. 14.10.03 CEST

    Predlažemo vam nekoliko ideja i saveta kako da sami napravite zanimljive ukrase za jelku. Sa malo materijala, mnogo kreativnosti i vrlo malo novca možete napraviti jedinstvene ukrase kojima će se svi diviti. Pustite mašti na volju tokom predstojećih praznika i pokažite koliko ste vešti u ukrašavanju doma.

     

    1. Ukrasi za novinare

     

    Ako ste novinar ili ljubitelj štampe ili prosto želite da iznenadite nekoga ko to jeste, iskoristite stare novine i napravite zanimljive ukrase za jelku koji izgledaju kao buketi ruža. Stranice novina iscepajte na komade kvadratnog oblika, zatim svaki od njih uvijajte tako da napravite „ružicu“. Pričvrstite ih trakom ili lepkom, a zatim sve ružice lepite jednu za drugu tako da im je uvijeni početak u centru. Čak i ako ne izgledaju savršeno, delovaće lepo i dekorativno, a svakako potpuno originalno i jedinstveno.

     

     

    2. Za one koji vole karte

     

    Obične stare kugle za jelku ukrasite na vrlo neobičan način. Geografska karta poslužiće kao divan ukras – isecite je na sitne delove u obliku elipse. Ako se poigrate i ivice napravite tako da budu „reckaste“ delovaće još zanimljivije. Zalepite samo jednu stranu komadića karte za kuglu, i to tako da jedan komad viri ispod drugog. Stavite i satensku vrpcu i ukrasi su spremni.

     

     

    3. Muzikalne kugle

     

    Ištampane ili kopirane note nekog dela mogu da postanu osnova za muzičku zabavu u prazničnom domu. Još bolje – ako imate nekoga ko ume da ispiše note u notnoj sveski, možete da napravite potpuno unikatne ukrase. Iskoristite lepak za papir (potrudite se da ima što slabiji miris), a zatim zalepite svaki pojedinačni komadić papira sa notama. Običnim kanapom ih zakačite na jelku, delovaće rustično. Iako nije savršeno izlepljeno, delovaće originalno i lepo.

     

     

    4. Trag prirode

     

    Ukrasi mogu biti i pozajmljeni iz prirode. Kapica od žira, na primer, može da bude osnova za ukras na jelci. Napravite kuglice od vunice ili vate i „stavite“ joj kapicu od žira. Za peteljku od žira zakačite ukrasnu traku i njom zakačite ukras na novogodišnje drvo.

     

     

    5. Disko kugla

     

    Osvežite stare ukrase novim bojama i teksturama! Uzmite konfete, ukrasne kuglice, perlice ili bilo šta od sitnih ukrasa što vam se dopada i njime „presvucite“ stare ukrase. Za to će vam biti potreban lepak koji dobro lepi, a vodite računa da kuglice ne budu prevelike pa da lepak ne može da ih drži. Ovde je kreativnost samo na vama – nema pravila što se boja i oblika tiče.

     

     

    6. Mornarski stil          

              

    Jelka može da se ukrasi i u „mornarskom“ stilu, u kombinaciji crvene i plave boje. Bilo koji motiv da ste odabrali, postojeće kugle možete presvući u novo ruho. Možete biti maksimalno praktični – kupite ili iskoristite neko staro platno, iseckajte ga na veličinu kvadrata i njime presvucite sve kugle. Na vrhu skupite tkaninu i vežite ukrasnom trakom. Uživajte u svojim kreacijama!