Forumi » Novogodišnja i Božićna dekoracija

Kakva praznična dekoracija odgovara vašem horoskopskom znaku

    • Moderator
    • 1581 postova
    18. октобар 2016. 14.57.22 CEST
    Foto: Guliver/Thinkstock

     

    OVAN
    Beli svetlucavi ukrasi će visiti na zavesama družeći se sa ukrasima “anđela”. Crvene i zlatne sveće, kao i jarko crvene novogodišnje trake biće neophodan dekor prostora. Ukusni suvi kolačići uvezani crvenom trakom će visiti sa tamno zelene jelke mameći oblikom ali i mirisom vaše goste. Ispod jelke pokloni po meri i želji svakog ukućana i svakog pozvanog gosta na ovo posebno druženje. Vi tačno znate svačije želje.

     

    BIK
    Vas krasi senzualnost i senzibilitet. Svakako ćete napraviti upečatljiv dekor. Centralno mesto zauzimaće impozantan sto zanosno dekorisan jarko šarenim cvećem i egzotičnim voćem. Sto će izgledati kao da se duga spustila na njega. Elegatne činije biće ispunjene zašećerenim kolačima koji će izgledati kao da su biserom posuti. Mirisi bora, karanfilića i cimeta će omamiti svakog posetioca ovog doma tokom prazničnih dana. Na sve to će staviti pečat svečane sveće crvene i zelene boje koje će osvetljavati čitav dekor.

     

    BLIZANCI
    Vešti sa prstima kao i idejama, Blizanci će uneti “eksploziju” boja u svoj praznikom obojen dom. Šarenilo koje ne iritira je njihova specijalnost. Blizanci će sa ukusom spojiti trake sa prugama, karirane motive, metalik nijanse i napraviti čitavu plejadu nespojivo-spojivih elemenata. Tim trakama vezaće sve u kući, od stočića, stolova, stolica, ogradu stepeništa. Venci i venčići biće okačeni svugde gde je to moguće. Natrpanost kod njih uvek deluje impozatno i sa ukusom. Bitno je da je veselo.

     

    RAK
    Romantičari za sva vremena. I u tom stilu će i ovaj doček Nove godine biti u domu gospodina ili gospođe Raka. Trpezarijski sto će biti osvetljen sa što više sveća po mogućstvu srebrne boje. Čak će se i ostaci hrane osećati svečano od svetlosti koja dopire od njih. Ako slučajno imate kamin, porodično okupljanje i deljenje novogodišnjih poklona, nakon večere bi bio idealan scenario. Srebrni ukrasi će biti najupadljiviji detalj pored zelene jelke. Uz sjaj vatre iz kamina, prigušenog svetla sveća i srebrnog sjaja ukrasa evociraće se vesele zajedničke uspomene i priželjkivati srećna budućnost svih članova porodice i najbližih.

     

    LAV
    Evo još jednog deteta u duši koje proviri iz ozbiljnosti odraslog čoveka kada oseti miris Nove godine i Božića. Sjajno, svetleće i što blještavije je najbolje za jednog Lava. Velika jelka u dnevnoj sobi, manja u dečijoj, a može još jedna ne tako velika u trpezariji, možda u hodniku. Crveni, plavi, rozi, ljubičasti, šareni ukrasi su svuda. Ukrasna svetla su u samoj kući ali i spolja da zabavlja i prolaznike i komšije svojim veselim sjajem.

     

    DEVICA
    Život ima najveću vrednost kod jedne Device. U ovom slučaju pričamo o drvetu, o jelki. Jelka može biti u dvorištu ukrašena ili možda sa korenom koje je živo (da bi se posle Nove godine mogla posaditi) stavljen u neki svetao i jedinstven kutak u domu Device. Veštački ukrasi i sprejevi u boji ne dolaze u obzir. Ukrasi mogu biti živih boja ali samo dolaze u obzir oni koji neće smetati drvetu da posle ovog događaja bude posađeno. Inače, dom će mirisati na domaću ukusnu hranu koja podseća na prošle dane i kuhinju naše bake ili tetke. Sve pripremljeno sa ukusom, dekorisano sa stilom.

     

    VAGA
    Idealno vreme su praznici, posebno Božićni i Novogodišnji, da Vage pokažu svoje umetničko umeće dekorisanja. Šepurite se i imate razloga drage Vage. Svečano ili bolje reći što svečanije i sa stilom. Od ukrasa do tanjira sve je u skladu i harmoniji boja. Preovladaće belina kao i srebrni motivi posuđa, pribora za jelo, stolnjaka. Za one romantičnije Vage moglo bi se potkrasti nekoliko velikih ukrasa u obliku srca koji će stajati na mestima koja su primetljiva. Jelka će svakako biti okićena ukrasima koji podsećaju na vile, vilenjake, snežne kraljice, pahulje. Preselite se u bajku kod jedne Vage u Novogodišnjoj noći ili u jednu romantičnu priču koju će šarmantna Vaga pričati uz prigušena svetla srebrnih sveća uz bogatu trpezu.

     

    ŠKORPIJA
    Pomisao na sumoran pogled jedne Škorpije ne ide uz živost ukrašavanja kuće za Novogodišnji doček. Ali prevarili ste se! Uprkos njihovoj ratničkoj prirodi, Škorpije iznad svega cene mir. Tema praznika bi upravo mogla biti ta – mir. Neće strastvene Škorpije bežati od harmonično usklađenih nežnih boja, naprotiv. U njihovom domu će upravo takav spektar i biti prisutan, osim jelke koja će biti impozantna i postavljena na isto takvom mestu, cela u jarko crveno-zelenom kontrastu ukrasa i drveta. Čak će i lampioni biti ogromni šepureći se od snage crvenila. Pravi kontrast centralne teme svake Nove Godine, toj gospodarici ovog praznika- “gospođi” Jelki, biće ukrasi anđela i golubova sve u snežnoj-zlatnoj kombinaciji nagoveštavajući kakvu energiju u stvari doziva duša jednog Škorpiona.

     

    STRELAC
    Ono što će biti prepoznatljivo kao dekor jednog Strelca u Novoj Godini jeste zeleni venac stavljen na ulaznim vratima njihovog doma. Poneki predstavnik ovog horoskopskog znaka neće se zaustaviti samo na ukrašavanju ulaznih vrata tim omiljenim detaljom, naprotiv, možda ćete ih ugladati na svim vratima njihovog doma, čak i kuptila. Njih ne zadovoljava samo vizuleno zadovljenje, već će se potruditi da mirisom oduševe goste i to od mirisa dobre domaće hrane do mirisa parfema, parfemisanih jarko crvenih ili ljubičastih sveća. Dobre priče, začinjene avanturama će poprimiti drugačiju i misteriozniju formu kada budu ispriačane u ovakovom vizualnom i čulnom ambijentu.

     

    JARAC
    Jarčevi vole da imaju elegantan dom tokom Novogodišnjih i Božićnih praznika. Staromodan i tradicionalni pristup ukrašavanja jelke i doma je vaš način proslave ovog događaja i vi uživate u tome. Sto će biti pokriven stoljnakom koji vraća uspomene iz detinjstva, ali tome će dodati i starinsko i otmeno posuđe i pribor za jelo. Dugo sačuvani omiljeni ukrasi mirišu na sećanja i podsećaju na toplinu prošlih “dočeka” i “ispraćaja” Nove i Stare “priče” koje se zovu “godine”. Tradicija i nečiji nekadašnji način dekorisanja doma će voditi Jarčevska osećanja i pokrete da učini isto. To je za ove starmodne predstavnike jedna sasvim normalna priča čiji se scenario ponavlja u nedogled godinama, ali sa istom posvećenošću i radošću koja greje sva srca koji poseduju “bolest” zvana nostalgija.

     

    VODOLIJA
    Vi ste vizuleni tip i imate dobro oko za dizajn. Jednostavan i zavodljiv način “oblačenja” doma tokom ispraćaja stare je vaš ritualni uvod za novu priču koju uvek željno i sa nestrpljenjem strasno iščekujete. Izaberi ukrase koji dobro idu zajedno, bez obzira što nespojivo deluju na prvi pogled. Udahni u njih umetnički dar i viziju budućnosti koju nesumnivo poseduješ. Taj korak unapred je tebi jako dobro poznat, tako da nonšalatno razbacani “predstavnici” Nove Godine i Božića, jelka, sveće, ukrasi, ukusno spremljena hrana željno iščekuju druženje sa pozvanim gostima.

     

    RIBE
    Vaša sanjalačka, romantična priroda voli sjajan i beli efekat zime prenešen u dom tokom ispraćaja “Stare”. Jelka je simbol Nove Godine kojoj ćete najviše pažnje posvetiti. Sprejom isprskajte i prenesite snežnu lakoću pahulja na jelku. Dodajte sjajne, srebrne i zlatne ukrase koji će učiniti drvo blještavim i nesvakidašnjim, bajkovitim prizorom tokom Novogodišnje večere. Sa istim stilom ćete preneti te boje i na Novogodišnju trpezu gde će jarko crvene sveće ili možda salvete praviti kontrast tom sjaju. Pink ili ljubičasti dezen će možda zameniti tradicionalnu crvenu boju, ali svakako bještavost i kontrast praviće atmosferu Novogodišnje bajke kada budete uživali u omiljenim taktovima muzike sa svojim gostima.