Forumi » Nega kose

Kako izbeći ispucale krajeve na kosi

    • 1436 postova
    24. октобар 2016. 18.28.22 CEST

    Kako bi vaša kosa nakon odlaska frizeru što duže izgledala zdravo, važno je da se pridržavate nekih pravila.

    Kada kosa ispuca na vrhovima, onda odmah izgleda zapuštenije i jedini spas vam je frizer. A kako bi nakon posete frizeru što duže održali kosu zdravom i izbegli rascvetale vrhove, potrebno je slediti nekoliko pravila.

    Nakon pranja...

    Uklonite višak vode ceđenjem kose i izbegavajte trljanje peškirom (samo je blago istapkajte). Isčešljajte kosu, počevši od spoljašnjih delova prema temenu kako vam se ne bi mrsila. Ako je kosa ipak veoma zamršena, pre češljanja utrljajte regenerator koji se ne ispira. Koristite četku od prirodnih vlakana. Ako koristite fen za kosu, presu ili figaro za oblikovanje, na kosu nanesite preparat za zaštitu od toplote - on će stvoriti zaštitni omotač oko vlasi.

    Nikako nemojte...

    Ne vežete kosu u konjski rep kada je vlažna, jer to uzrokuje pucanje dlake kose. Izbegavjte je sušiti fenom svaki dan i radije je ponekad ostavite da se osuši prirodnim putem kako biste sprečili njeno isušivanje i pucanje. S toplijim danima to i ne bi trebao biti neki problem.

    Obavezno...

    Redovno šišajte vrhove (čak i ako se radi o samo nekoliko milimetara) svakih šest do osam nedelja. To je, na kraju krajeva, ipak neizbežno. Preparate za oblikovanje i završnu fazu koristite u malim količinama.

    Odaberite pravu četku...

    Za raščešljavanje zamršene kose koristite poluokruglu četku s gumenim zupcima. Sušite kosu uz pomoć poluokrugle četke s prorezima u bazi (omogućava ravnomernu cirkulaciju toplog vazduha). Za sjaj ravne kose koristite četku s prirodnim dlakama, jer one distribuiraju prirodna ulja. Za uspešno sušenje koristite veću, okruglu četku.