Forumi » Nega kose

Dobri i loši preparati za kosu

  • 1436 postova
  24. октобар 2016. 18.46.08 CEST

  Koje sastojke treba tražiti u proizvodima za negu kose?

  Nizak pH nivo
  Ako imate suvu kosu, potražite šampone, balzame, gelove, pene i tretmane koji ističu nizak pH nivo na svojim etiketama. Oni će zadržati vlagu u kosi. Takođe, potražite proizvode koji kažu, „intenzivno hidrira“, „protiv starenja“ ili „zaštita od toplote“.

   

  Ulja
  Proizvodi sa hranljivim uljima su dobri za vraćanje vlažnosti u kosu. Ulje avokada, arganovo ulje i maslinovo ulje su dobri za hidrataciju suve, krte kose.

   

  Proizvodi za lakše raščešljavanje kose
  Bilo koji proizvod koji odmrsuje kosu i daje joj vlažnost i koji se prska na kosu od korena do krajeva je dobar za kosu. Kada ga nanesete, kosu raščešljajte četkom, a ne češljem. Tako će se proizvod ravnomerno naneti na celu kosu i zaštiti je od spoljnih uticaja fena i vazduha.

   

  Hidrantni balzami
  Izaberite balzam sa sledećim sastojcima koji pomažu kosi da zadrži vlažnost: Glicerin, Gliceril stearat, Propilen glikol, Natrijum laktat, Natrijum PCA.

   

  Neki alkoholi
  Masni alkoholi su dobri za lokne. Ti alkoholi počinju na dlovo „C“ i „S“: Cetearil alkohol, Cetil alkohol, Stearil alkohol.

   

  Koje sastojke treba izbegavati u proizvodima za negu kose?

   

  Mirisi
  Što šampon, balzam ili lak za kosu imaju više mirisa, to su štetniji za kosu.

   

  Neki alkoholi
  Alkohol je nepredvidiv - neki alkoholi su dobri za suvu kosu, a drugi nisu. Alkoholi koji se nalaze u lakovima mogu isušiti kosu. Ako već imate suvu kosu, izbegavajte lakove koji sadrže hemikalije koje imaju „prop“ u svom nazivu. Na primjer: Izopropil alkohol, Propanol, Propil alkohol, SD alkohol 40.

  Proizvodi koji isušuju kosu su oni za povećavanje volumena, kao i lakovi za kosu.

   

  Luksuzna nega kose
  Tretmani za dubinsku regeneraciju kose su od suštinskog značaja za one koji imaju suvu kosu. Stručnjaci preporučuju da se jednom mesečno kosa dubinski njeguje u frizerskom salonu, a jednom nedeljno kod kuće. Ako vam je kosa lomljiva, dubinski je treba njegovati dva puta nedeljno, na primer maskom za kosu.

   


  Poslednja izmena: 24. октобар 2016. 18.49.41 CEST"