Forumi » Novogodišnja i Božićna dekoracija

Ukrasi za jelku od plastičnih perlica

  • Moderator
  • 592 postova
  18. децембар 2016. 16.17.52 CET

  Ovo su u principu veoma jeftini ukrasi, a vi im možete udahnuti dušu. Da biste napravili ove novogodišnje ukrase, biće vam potrebno:

  • mnoštvo plastičnih perlica u boji, ali gledajte da one ne budu mat, već providne (mada možete eksperimentisati i sa mat)
  • metalne modlice za kolače u novogodišnjim oblicima (jelkica, zvezda ili već koji oblik želite da imaju vaši ukrasi)
  • tepsija
  • aluminijumska folija

   

  Odaberite odlice za kolače koje vam se dopadaju:

   

  metalne-modlice-za-kolače

   

   

  Kesica perlica u raznim bojama, uvek možete ubaciti neke po želji, ili čak ako imate neke sa šljokicama, neće smetati. Ako odaberete providne, tada će se vaši ukrasi za jelku više sjajiti i “hvatati” svetlost.

   

  plastične-perlice-u-boji

   

  Sve šte potrebno kako bi nastali ovi ukrasi za jelku, jeste da stavite alu-foliju na dno tepsije i poslažete svoje modlice. Potom, sipajte u njih određenu količinu perlica, toliko da se pokrije dno.

   

  ukrasi-za-jelku-izrada

   

  Kada ste sipali perlice u modlice, potrebno je da uz pomoć čačkalice ili neke igle sve okrenete tako da im rupa bude ka gore:

   

  ukrasi-za-jelku-izrada1

   

  Ukrasi za jelku sada se stavljaju u pećnicu, ali veoma je važno da to uradite ili u nekom starom šporetu kojeg ćete izneti napolje, ili u mini-pećnici koju bi trebalo takođe da iznesete napolje. Napominjemo, miris topljene plastike nije prijatan i veoma je toksičan, te nemojte ovo raditi unutra! Ovo možete uraditi i na roštilju, ili bilo kom drugom izvoru toplote koji će biti van kuće!  Podesite tempereaturu pećnice na 200C, ali pratite dešavanje, te čim se perle istope, možete vaditi tepsiju. Ne udaljavajte se i pazite da vam ukrasi za jelku ne izgore!

   

   

  ukrasi-za-jelku-pečenje

   

  Perlice unutar modlica bi trebalo da izgledaju ovako kada su ukrasi za jelku gotovi:

   

  ukrasi-za-jelku-istopljeni

   

  Pošto je sada veoma hladno, a debljina ukrasa za jelku nije prevelika, dovoljno je da ih ostavite desetak minuta kako bi se potpuno ohladili. Potom, možete da ih izvadite iz modlica.

   

  ukrasi-za-jelku-gotovi

   

  Ovako (vidi gore) bi trebalo da izgleda gotov ukras  Sada je samo potrebno vezati konac kako biste mogli da ga okačite. Za ovo će vam biti potrebna mala bušilica:

   

  ukrasi-za-jelku-bušenje

   

  Sada zavežite končić i vaši ukrasi za jelku su… gotovi!!

   

  ukrasi-za-jelku-gotovi1 ukrasi-za-jelku-gotovi2

  Enregistrer


  Poslednja izmena: 18. децембар 2016. 16.18.35 CET"