Forumi » Windows 10

Windows 10 May 2020 ažuriranje omogućava brži rad računara

    • Moderator
    • 779 postova
    02. мај 2020. 13.10.49 CEST
     

    Windows 10 May 2020 ažuriranje će omogućiti da računari korisnika brže rade


    Microsoftovo naredno veliko Windows 10 ažuriranje, čija je objava najavljena za maj, ima potencijal da omogući da korisnikov računar deluje brže, posebno ukoliko se radi o starijem sistemu.

    Windows 10 May Update će načiniti veće izmene u tome kako Windows 10 indeksira fajlove, sprečavajući izuzetno visoke nivoe upotrebe diskova, što je jedan od razloga usporavanja sistema. Ova izmena stiže zahvaljujući promenama u Windows Search-u, koji sada može bolje da identifikuje maksimalna vremena korišćenja i da shodno tome upravlja indeksiranjem operativnog sistema.

     
    Promena će imati uticaja na sve korisnike Windowsa 10, mada će optimizaciju najviše primetiti korisnici sporijih skladišnih uređaja. Takođe, ažuriranje će pomoći u povećanju brzine računara koji koriste SSD-ove, ali u manjem obimu.

    Microsoft u budućnosti planira da dodatno poboljša Windows Search, kako bi omogućio da operativni sistem inteligentno određuje kada da indeksira korisnikove fajlove, kako bi OS mogao da maksimalno iskoristi sistemske performanse. Promena će sprečiti Windows 10 da vrši indeksiranje kada se sistem aktivno koristi.

    Izvor:Overclock3d