Forumi » Pedikir i manikir

Škola šminke Max Factor: Nokt

  • Moderator
  • 370 postova
  28. јануар 2016. 19.32.05 CET

  Ako koristie veoma jaku boju, predlažemo da prvo nanesete osnovni lak za nokte kako biste sprečili žutenje noktiju.

  Da bi nokti izgledali duži, predlažemo da ne lakirate spoljašnje ivice noktiju. Ova tehnika čini da nokti izgledaju uže a samim tim i duže.

  Još jedna optička iluzija je stvaranje "efekta polumeseca" - nemojte da lakirate polumesec u podnožju nokta, prelazite lakom prateći ivicu polumeseca i crtajte po dužini nokta.

  Jake boje uglavnom izgledaju dobro na kratkim noktima, ali se ipak preporučuje neutralnija boja, Uvek možete da je učinite interesantnijom tako što ćete dodati malo biserne boje ili sjaja.

  Bleda boja, na primer svetlo roze, idealna je za svakodnevni profesionalni izgled noktiju - ostavlja suptilan i negovan utisak. Takođe, bolje podnosi krzanja i zahteva manje doterivanja od jake boje.

  Pustite da se lak osuši koliko god je to moguće a najmanje pola sata pre nego što počnete da radite bilo šta sa rukama.

  Nega noktiju

  Kada skidate stari lak za nokte, sipajte dovoljno sredstava za uklanjanje laka na pamučnu vatu i uvek prvo počnite sa rukom kojom pišete.

  Izaberite turpiju koja ima tri do četiri različite teksture: grubu teksturu, finu teksturu i teksturu za poliranje noktiju.

  Kada oblikujete nokte, nemojte prelaziti turpijom napred-nazad preko nokta, jer to može da ošteti ploču nokta i prouzrokuje lomljenje. Nežno prelazite preko nokta samo u jednom pravcu.

  Oblik kome težite je četvrtasti vrh sa nežno zaobljenim ivicama. Oblikovanje noktiju u šiljaste vrhove samo ih čini slabijim.

  Jedini slučaj kada treba da turpijate sa strane je ako vam je nokat slomljen.

  Ako imate neravne nokte, pređite turpijom za poliranje preko njih u jednom pravcu da biste odstranili neravnine, ojačali ih i stvorili savršeno glatku površinu koja je idealna podloga za lak za nokte.

  Najbolje vreme za sređivanje zanoktica je kada su mekane, dakle posle kupanja ili pranja sudova bez zaštitnih rukavica. Koristite drveni štapić da biste nežno gurali kožu unazad, podižući je sa nokta.

  Važno je da svake večeri premažete ruke dobrom kremom za ruke i zanoktice kako bi one ostale gipke i hidrirane - meka zanoktica je zdrava zanoktica.