Forumi » Zaštita mobilnih uređaja

Ovaj sajt može da vam srušiti Chrome, Firefox i Safari

  • Moderator
  • 779 postova
  29. јануар 2016. 11.35.15 CET

  Sajt crashsafari.com napravljen je isključivo da bi srušio i resetovao Apple uređaje iPhone, Mac i iPad, pa čak i iPod muzički plejer. Dakle, čista dosada ili loša namera programera je u pitanju i iza tog sajta ne stoji nikakav virus, sajber napad ili nešto treće, ali bi "masivan" kod, koji izaziva rušenje Apple uređaja sad, u budućnosti mogao biti iskorišćen za tako nešto.

  Apple je tiho reagovao, korisnici su upozoreni, a društvene mreže zabranile su dijeljenje ovog linka, koji biva odmah obrisan nakon slanja ili objavljivanja.

  Android zajednica dočekala je ovo kao još jednu priliku da prozove Apple i njegove korisnike, a onda se isto desilo i njima - sajt izaziva kolaps Android i Chrome uređaja, baš kao i u Apple slučaju kroz Safari pregledač.

  Ipak, obim problema koje pravi Android i Chrome uređajima je daleko manji, jer sajt ruši sve Apple uređaje koji pokušaju da ga učitaju.

  Nakon gašenja Apple uređaja, kad se sajt poseti, uključite iPhone, iPod, iMac ili iPad i nastavite da ga koristite uobičajeno.

  izvor:engadget

   

  Mondo je testirao sajt i evo šta kažu:

   

  Da to ne biste činili vi iz radoznalosti, posjetili smo sporan sajt. Evo šta je izazvao na nekim uređajima:

  - Zakucao je PC Chrome

  - PC Firefox je "trzao", ali nije radio kako bi trebalo

  - Windows 10 se nije srušio

  - Android Chrome je "pukao"

  - Android se nije resetovao.

  Odglavili smo sve na PC-ju uz Ctrl + Alt + Del i u Task Manageru ugasili Chrome i Firefox. U Androidu smo resetovali Chrome i to je to. Nakon toga sve je radilo OK.