Forumi » FlerTual

Ženski izrazi, muška muvanja

  • 1436 postova
  30. јануар 2016. 16.39.54 CET

  8 ženskih izraza kojih se muškarci trebaju čuvati

  Žene slove kao one koje su uvek spremne za razgovor, ali i za svađu. U verbalnim obračunima ponekada se služe argumentima, no svoju žensku tvrdoglavost ponekad potkrepe izrazima koji muškarce ostave zbunjenima s znakom upitnika iznad glave.

  Šta misle žene kada kažu:

  1. U redu - Ja sam u pravu. O čemu se god raspravljali, ovom rečenicom završava se svaka polemika.

  2. Dobro onda - Moram dobro razmisliti pre nego što odlučim kako ću te kazniti.

  3. Nijedan - Zatišje pred buru. Dobro se pazite!

  4. Pet minuta - Ako je reč o odevanju znači pola sata.

  5. Hvala - Ne razbijajte glavu. Samo recite 'Nema na čemu'.

  6. Samo izvoli - Zapravo misli 'Samo izvoli ako se usudiš' (o čemu god da se radi, radi mira u kući za muškarce je nabolje da odustanu od toga).

  7. Ne brini, ja ću - U ženskom prevodu to bi bilo da vas je zamolila da nešto napravite, a vi to niste učinili.

  8. Duboki uzdah - Nije prava reč već neverbalni izraz koji znači da žena ne može verovati kako troši vreme na svađu s vama.

  6 naj (ne) uspešnijih muških muvanja

  Ruža je adut koji uvek pali, au kojom će smeru krenuti muška kreativnost ponekad je teško pretpostaviti. S obzirom da je prvi utisak najvažniji i teško ga je popraviti, a o njemu često zavisi i ishod udvaranja, muškarci se trude biti originalni i zadiviti.

  1. Jednostavan razgovor - najjednostavnije i najsigurnije je započeti razgovor predstavljanjem. Ako kažete svoje ime i upitate svoju odabranicu možete li je počastiti pićem, verovatno je nećete naterati u beg.

  2. Seks sačuvati za spavaću sobu - ako i planirate avanturu za jednu noć, nemojte to odmah javno dati do znanja. Pristup rečenicom 'Bojim se mraka, mogu li spavati s tobom?' pre će završiti okretanjem očima nego pristankom.

  3. Romantika - koliko god prezirali filmske večere uz sveće, teško je odoleti lepim, romantičnim gestovima poput poziva na šetnju uz plažu. Time nećete uvrediti osobu, a ona će više ceniti vaše iskren i skroman pristup. Čak i ako odbije poziv, barem ćete znati da nije romantičan tip kao vi.

  4. Izbegavati otrcane fraze - ako ne želite da vaša odabranica pomisli kako ste neoriginalni, dosadni i neiskreni, izbegavajte isprazne fraze poput 'Počastio bih te pićem, ali biću ljubomoran na čašu u tvojim rukama'. Osim toga, ovakvi klišei daju utisak da je ona samo još jedna u nizu kojoj ste pokušali 'prodati' priču.

  5. Humor je uvek uspešan - važno je razlikovati smešnu izjavu od one za koju samo vi mislite da je smešna. Primer prve bi bio 'Jesam li ti dovoljno zgodan ili trebaš još jedno piće?', A za drugu prethodno navedena. Humor je najbolji način za opuštanje situacije i pozitivan prvi utisak.

  6. Granica dobrog uspeha - tu granicu se prelazi nepristojnim i egocentričnim izjavama. Čak i ako ne mislite ozbiljno, izbegavajte svaku izjavu kojom biste mogli uvrediti nečiju inteligenciju ili dostojanstvo, a sebe pohvaliti. Radije izaberite šale na svoj račun nego na tuđi. Prisetite se svojih loših muvanja, ali i dobrih stvari koje su vam prilikom zavođenja bile pravi "as u rukavu" ...