Forumi » Fitness i rekreacija

Pilatesom do ravnog trbuha za 3 nedelje

  • Moderator
  • 370 postova
  02. фебруар 2016. 18.49.11 CET

  Pilates je apsolutni hit u svetu. Otkad ga je pre 80 godina izumeo gimnastičar Joseph H. Pilates, žene su jednostavne lude za njim, jer nije naporan, a daje željene rezultate.

   

  Metoda pilatesa uključuje niz vežbi koje stavljaju naglasak na vaše mišiće abdomena, koje zajedno s leđnim mišićima, cine “srž” snage odakle vaše telo crpi stabilnost i energiju.

   

  Pilates učvršćuje i rasteže čitavo telo, stvarajući izdužene mišiće poput onih kakve vidimo kod plesača. Idealan je i za ravnanje” trbuha, a mi vam predstavljamo vežbe kojima možete postići idealan trbuh pre leta.

   

  Pa krenimo:

   

  1. vežba
  Lezite na leđa. Ruke držite u vazduhu nekih 30 cm od poda, a noge podignite tako da budu pod uglom od 45 stepeni od poda. Povlačite ih prema sebi pa ispravite. Dišite kroz nos i na usta tokom vežbe. Pazite da pri izdahnu podižete glavu, ramena i ruke, a zatim udahnite.
  Vežbu ponovite 20 puta, barem 3 puta nedeljno, tokom kojih ćete broj ponavljanja postepeno povećati na 100.

   

  2. vežba
  Lezite na leđa, a ruke položite na pod, dlanovima prema dole. Savijte kolena u ugao od 90 stepeni tako da su vam listovi uspravno na pod. Duboko udahnite. Izdahnite dok su vam mišići abdomena zategnuti. Podignite kukove od poda, a težinu tela prebacite na ramena, ne leđa. Ukoliko vas leđa zabole, prekinite s vežbom. Kukove zadržite u vazduhu 15 sekundi, opusite se te ponovite vežbu. 
  Vežbu nadopunite naizmeničnim dizanjem desne pa leve noge. Sve to ponovite 20 puta, barem 3 puta nedeljno, tokom kojih ćete broj ponavljanja postepeno povećati na 100.

   

  3. vežba
  Lezite na pod s rukama sa strane, savijenih kolena i stopala postavljenih na podu. Desnu nogu dignite prema plafonu, i prste usmerite prema gore. Izdahnite i zategnite mišiće abdomena. Udahnite. Nakon toga ispruženu nogu okrenite prema vanjskoj strani, zadržite malo pa vratite na početni položaj.
  Vežbu ponovite 20 puta, bar 3 puta nedeljno, tokom kojih ćete broj ponavljanja postepeno povećati na 100.

   

  4. vežba 
  Lezite na leđa i privijte noge uz sebe, držeći ih rukama. Izdahnite dok podižete ruke, a udahnite nakon što ste zagrlili noge na kolenima. Sve to ponovite 20 puta, bar 3 puta nedeljno, tokom kojih ćete broj ponavljanja postepeno povećati na 100.