Informacija

Ocena


Pogledajte i ovo

Social Share

Trikolore torta

Recept

Za koru - podlogu:
400 g To-To keksa ili noblica
200 g mlevenog plazma keksa
80 g putera
8 kašika mleka
Za fil sa crnom čokoladom:
200 g Abc sira
2 kašike šećera u prahu
1 kesica vanilin šećera
200 ml slatke pavlake
100 g crne čokolade
1 kesica želatina
Za fil sa mlečnom čokoladom:
200 g Abc sira
2 kašike šećera u prahu
1 kesica vanilin šećera
200 ml slatke pavlake
100 g mlečne čokolade
1 kesica želatina
Za fil sa belom čokoladom:
200 g Abc sira
2 kašike šećera u prahu
1 kesica vanilin šećera
200 ml slatke pavlake
100 g bela čokolade
1 kesica želatina
Za ukrašavanje:
1 kesica belog šlaga
100 g euro-bloka

Priprema

Podloga: Toto keks samleti na seckalici, dodati omekšao puter i mleko. Sjediniti i lagano dodati plazmu. Uzeti obruč za tortu podesiti ga na 26 cm i na dno okruglog obruča za tortu formirati koru.

Priprema filova: Prvo uzeti tri male činijice pa u svaku staviti po jedan želatin i pripremiti ga po uputstvu sa kesice, ostaviti želatin da nabubri.

Fil sa crnom čokoladom: Čokoladu otopiti na pari i ostaviti sa strane da se prohladi. Prvu činiju sa želatinom otopiti na laganoj vatri. Slatku pavlaku umutiti dodati abc sir dodati šečer u prahu i vanilin šećer lepo sjediniti dodati prohlađenu otopljenu crnu čokoladu zatim dodati otopljen želatin, sve promešati i staviti na podlogu. Kalup sa podlogom od keksa i filom ostaviti u frižider, a zatim pripremiti fil sa mlečnom čokoladom.

Fil sa mlečnom čokoladom: Čokoladu otopiti na pari i ostaviti sa strane da se prohladi. Drugu činiju sa želatinom otopiti na laganoj vatri. Slatku pavlaku umutiti dodati abc sir dodati šečer u prahu i vanilin šećer lepo sjediniti. Dodati prohlađenu otopljenu mlečnu čokoladu, zatim dodati otopljen želatin, sve promešati i premazati na podlogu od keksa na kojoj je fil sa crnom čokoladom. Ostaviti u frižider, a zatim pripremiti fil sa belom čokoladom.

Fil sa belom čokoladom: Čokoladu otopiti na pari i ostaviti sa strane da se prohladi. Treću činiju sa želatinom otopiti na laganoj vatri. Slatku pavlaku umutiti dodati abc sir dodati šečer u prahu i vanilin šećer, lepo sjediniti. Dodati prohladjenu otopljenu belu čokoladu, zatim dodati otopljen želatin. Sve promešati i premazati na podlogu od keksa sa crnom i mlečnom čokoladom pa ostaviti u frižider. Umutiti šlag po uputstvu sa keksice premazati tortu i ukrasiti sa rendanim euro blokom.

Social Share