Forumi » IT Vesti

#Opera browser sada ima ugrađen ad-blocker

    • Moderator
    • 779 postova
    12. март 2016. 00.19.16 CET

     

    Opera je upravo najavila novu verziju svog desktop browsera koji dolazi sa ugrađenim ad-block funkcijama, za koje kompanija tvrdi da povećavaju brzinu učitavanja web stranica i do 90 procenata. Zbog toga što Opera 37.0.2162.0 developer build ima ugrađenu ovu ad-blocking tehnologiju, može u proseku da donese 40 odsto brže iskustvo pregledanja u poređenju sa eksternim ekstenzijama.

    Uključivanje ad-block funkcije u Operi se može uraditi preko Settings menija, klikom na posivljenu ikonicu štita, sa desne strane URL bara, ili jednostavnim slaganjem da se reklame blolkiraju kada iskoči popup prozor. Poput drugih ad-blockera, korisnicima se daje i mogućnost da određene sajtove stave na listu dozvoljenih (whitelist). Takođe, moguće je i pratiti koliko je ukupno reklama blokirano.

     

    Jedinstvena funkcija ovog sistema jeste mogućnost poređenja učitavanja stranica sa uključenim i isključenim ad-blockerom, čime se stiče uvid u ogromnu razliku koju uključene reklame na sajtu imaju na učitavanje stranica.

    izvor:techspot