Forumi » IT Vesti

Najbolji podkasti o tehnologiji

    • Moderator
    • 779 postova
    20. март 2016. 09.30.42 CET

    #Podkast kao forma sve je popularniji poslednjih godina. Zašto? Pa, zato što podkast možete da slušate dok vozite auto, dok ste u teretani, spremate kuću ili obavljate bilo koju drugu aktivnost, što nije slučaj sa čitanjem bloga ili gledanjem Youtube videa.

     

    Iz tog razloga, predstavljamo vam neke od najpopularnijih i najboljih tehnoloških podkasta koji se redovno ažuriraju i imaju veoma zanimljive sadržaje.

     

    Tech Tent

    Deo BBC World Service, ovaj podkast je živahan, inteligentan i osvežavajuć izvor informacija o tehnološkim inovacijama. Epizode sadrže mešavinu vesti, intervjua i analiza iz celog sveta.

     

    TEDTalks Technology

    Na TEDu možete pronaći zbirku tehnološko-tematskih mini predavanja, a sadrži i različite informacije od robota koji se kreće kao salamander, preko kompjutera koji piše poeziju, do čoveka koji je želeo da odgovori spamerima.

     

    Note to Self

    Većina tehnološko-tematskih podkasta je fokusirano na nove proizvode, vesti, okrugle stolove, ali ovaj podkast iz Njujorka, proizvod radio stanice WNYC, izuzetak je od pravila. Opisujući sebe kao “tehnološku emisiju o ljudskosti”, fokusira se na priče koje mogu da zanimaju ljude i koji se ne bave informacionim tehnologijama i tehnologijama uopšte.

     

    podkast

     

    This Week in Tech

    Jedan od najdugotrajnijih podkasta iz ove oblasti ima i svoj ulaz preko Wikipedie, što govori o broju i mreži njegove publike. Svake nedelje Leo Laporte razgovara sa drugim entuzijastima o tehnološkim novostima i inovacijama.

     

    The Wired UK Podcast

    Oni koji vole brze informacije iz nauke i tehnologije, volećete ovaj podkast. Svake nedelje 30-minutna epizoda pokriva najmanje pet priča.

     

    Car Tech

    Najduže petominutne epizode fokusiraju se na nove ili automobile koji će uskoro biti pušteni u prodaju, uz ozbiljne diskusije.

     

    Stuff From The Future

    Kako će svet izgledati sutra i budućnosti prikazuje i analizira ovaj podkast na nedeljnom nivou. Od načina na koji tehnologija može da promeni lečenje raka do ere masovnih svemirskih putovanja.

     

    Izvor:telegraph