Forumi » IT Vesti

Google-ova Android VR platforma podržava Unreal igre

    • Moderator
    • 779 postova
    21. мај 2016. 07.16.43 CEST

     
     

    Google je na svojoj I/O konferenciji želeo da istakne da će Electronic Arts i Ubisoft, dva najveća third-party studija za igre, raditi na projektima za Google-ovu novu platformu virtuelne realnosti, Daydream. Kompanija je nakon konferencije najavila još jednog partnera, a to je Epic Games. Najnovija moćna i sveprisutna alatka Epic Games kompanije, Unreal Ungine 4, stiže na mobilni VR sistem sledeće generacije.

    Za developere će biti obezbeđeno portovanje postojećih aplikacija na Daydream uz malo dodatnog rada. Za korisnike to znači mobilno VR iskustvo visokog kvaliteta. Plugin je zajednički napor Epic, Google i Hardsuit Labs, naveo je direktor Epic-ovog VR odeljenja.

     

    Kako bi pokazaO da je napravljen napredak Unreal tima, Epic je kreirao aplikaciju naziva Dungeon koja u potpunosti koristi najveću prednost onoga što je možda i najvažnija funkcija Daydream-a,  a to je kontroler nalik na Wiimote i osetljiv na pokrete. Na svom osnovnom nivou, Dungeon je FRP igra, a rezultat je rada samo jednog developera.

     

     

    Izvor:Engadget