Forumi » Windows 10

Lakša i čista instalacija Windowsa 10

    • Moderator
    • 779 postova
    19. јун 2016. 09.08.07 CEST

     Microsoft olakšava čistu instalaciju Windowsa 10, kao i oslobađanje od bloatware-a

    #Microsoft testira novu alatku koja će korisnicima omogućiti lakšu, čistu instalaciju Windowsa 10. Iako je softverski gigant ponudio Windows 10 korisnicima mogućnost da "resetuju" PC i vrate ga u originalno stanje, nova alatka će obrisati sav bloatware instaliran opd strane PC proizvođača, a instaliraće i čistu kopiju Windowsa 10. Nova alatka je svakako idealna za nove računare, sa kojih želite da brzo uklonite nepotreban softver.



    Alatka je trenutno dostupna samo Windows Insiderima, ali izgleda kao da je Microsoft trenutno testira pre sveobuhvatne objave. Windows 10 testerima će alatka svakako biti od koristi, posebno sada kada je Anniversary Update pred finalizacijom, pre nego što bude globalno objavljen narednog meseca. Microsoft je ove nedelje testerima ponudio dva test builda, a tu je i "bug bash" kojim želi da otkrije što je više moguće potencijalnih bagova, kako bi finalizirao Windows 10 Anniversary Update.



    Tu su i neke izmene za Windows 10 Mobile - Kids Corner je uklonjen zbog slabe upotrebe, a tu je i dalje Apps Corner, koji omogućava kreiranje odvojenog zaključanog profila sa specifičnim aplikacijama i prilagođenim Start ekranom.

    Izvor:TheVerge

    Save