Forumi » IT Vesti

Velika nadogradnja za Office uz alatke koje poboljšavaju pisanje

    • Moderator
    • 779 postova
    29. јул 2016. 09.48.59 CEST

     Stigla velika nadogradnja za Office uz alatke koje poboljšavaju pisanje

     

    Microsoft je upravo objavio veliku nadogradnju za Office koja uključuje i nove alatke za Word, Excel, PowerPoint i Outlook, a sve su dostupne i za Office 365 pretplatnike. Pre svega tu je nova Researcher alatka koja olakšava pisanje istraživačkog rada u Wordu. Researcher je dizajniran tako da vam pruži lak pristup sadržaju koji dolazi iz respektabilnih izvora kako bi vam se pomoglo kod eseja. Funkcija je bazirana na Bing Knowledge Graph i auotomatski povlači sadržaj sa interneta u zavisnosti od teme koju pokrivate pa čak uključuje i citate kako bi sve bilo legalno.

     

    Researcher je već dostupan za pretplatnike Office 365 uz Word 2016 na Windowsu, ali će za mobilne pretplatnike biti dostupan uskoro. Korisnici Worda su takođe dobili novi Editor, koji je neka vrsta naprednog sistema za proveru pisanja koja vam pomaže da poboljšate svoj tekst. Editor skenira vaš teskt i daje vam sugestije koji deo teksta možete da prepravite. Microsoft poručuje da će u narednim mesecima biti objavljeno još nadogradnji za Editor, a za jesen je kompanija obećala veliku nadogradnju.

     

    Outlook je dobio Focused Inbox sa mobilnih uređaja ali isto tako i @mentions za kontakte pravo u tekstu. Funkcija će biti odmah dostupna za Windows i Mac sa Office 365 pretplatom, a Outlook za iOS, Android i Windows 10 Mobile će je dobiti uskoro.

    Takođe, PowerPoint je nadograđen sa Zoom funkcijom koja omogućava korisnicima da kreiraju zbirne slajdove.

     

    Pogledaj video

     

    Izvor:Softpedia

    Save


    Poslednja izmena: 29. јул 2016. 09.51.31 CEST"