Forumi » IT Vesti

Firefox 48 donosi nova poboljšanja

    • Moderator
    • 779 postova
    04. август 2016. 09.38.23 CEST

     Firefox 48 dodaje podršku za više procesa, sprečava zamrzavanje stranica

     

    Mozilla Firefox browser, verzije 48, stigao je u stabilni kanal za desktop i Android uređaje. Svi smo doživeli situacije kada otvorimo desetak ili više tabova, da se na nekom od njih desi greška i potom se obrišu svi drugi otvoreni tabovi ili se stranica zamrzne. Sa Firefoxom 48, Mozilla se nada da će potencijalnu štetu, koja bi mogla da nastane u opisanim situacijama, prevazići tehnikom pod nazivom multi-process (takođe nazvanu i Electrolysis ili e10s).



    Uprošćeno, nova funkcija (koja je trenutno omogućena samo nekim desktop korisnicima) odvaja web sadržaj od Firefoxovog UI procesa. Kada sajt konzumira veliki deo procesorske snage računara, tabovi, tasteri i meniji ne bi trebalo da se zamrznu/ukoče.


    Kako biste videli da li ste među srećnicima koji su već dobili ovu funkciju, ukucajte "about:support" u URL bar. Ukoliko je funkcija aktivna, videćete "1/1 (Enabled by default)" u Multiprocess Windows liniji. Firefox 48 donosi još neke izmene, kao što jefunkcionalniji Awesome bar, novi dizajn za Discovery Pane i drugo. Firefox 48 je trenutno dostupan za Windows, Mac i Linux.



    Izvor:TechSpot

     

    Save