Forumi » IT Vesti

Facebook omogućio igranje uz Instant Games

    • Moderator
    • 779 postova
    01. децембар 2016. 12.39.44 CET

    SoftwarFacebook omogućio igranje uz Instant Games

     

    Facebook je danas potvrdio pokretanje Instant Games platforme koja će omogućiti povremeni gejming za više od milijardu korisnika Facebook Messenger aplikacije za razmenu poruka. Pored toga, gejming će biti omogućen i u News Feed-u korisnika. HTML5 gejming platforma će pokretati igre u okviru Messengera i News Feeda, te korisnici neće morati da preuzimaju ništa.

    Kako će igre biti unakrsno-platformske, radiće i na mobilnoj aplikaciji i na desktopu. Instant Games je za sada pokrenut u beta fazi sa uključenih 17 igara u koje spadaju Words With Friends, Pac-Man, Space Invaders i druge. Facebook će za ovu platformu obezbediti miks klasičnih i modernih igara, a vremenom će se izdvajati igre koje najbolje prolaze.

    Facebook je ovu ideju proučavao već neko vreme, a setićemo se da su u aplikaciju za razmenu poruka tiho ubacivali košarkašku igru, ali su ti napori ozvaničeni tek sa Instant Games. Messenger aplikacija će dobiti ikonicu kontrolera u glavnom meniju u kojoj će se nalaziti spisak igara koje mogu da se igraju.

     

    Izvor:Techcrunch