Forumi » Dome, slatki dome

Kako pravilno koristiti mirisne štapiće u domu

  • Moderator
  • 590 postova
  19. јун 2017. 09.49.35 CEST

   

  Prve mirisne štapiće ili bolje rečeno sušeno bilje koje se palilo i ostavljalo da se dimi prvi su koristili Egipćani u ritualima povezivanja sa bogovima i višim silama kao i sa dušama svojih predaka. U današnje vreme mnoge kulture i dalje ih koriste u spiritualne svrhe, a mnogi od njih imaju i značajnog uticaja na fizičko i mentalno zdravlje.

   

  Redovnom i pravilnom upotrebom mirisnih štapića možete promeniti energiju u vašem domu ili u vama samima. Oni se koriste u aroma terapiji, a postali su i sastavni deo svake Reiki terapije.

   

  Postoje generalna pravila na kojim mestima se koristi koji miris, mada su ona uopštena i prvenstveno treba slušati svoje "unutrašnje ja" pošto nam ono govori nepogrešivo šta nam je neophodno.

   

  Spavaća i dnevna soba

   

  Spavaća soba je mesto u kome treba da smo potpuno opušteni, ali ujedno je i mesto u koje najviše ispuštamo nagomilane negativne energije tako da ovde treba koristiti mirise koji smiruju i koji "čiste" prostor od negativne energije.

   

  Dnevna soba je mesto u kome provodimo veliki deo dana i u njoj bi trebalo paliti štapiće koji podižu životnu energiju i osnažuju.

   

  Ako želimo da ceo prostor ispunimo jednom energijom (jednan miris) treba birati mirise koji u sebi imaju više od jedne osobine (na primer: "4 godišnja doba"), jer ta mešavina čisti prostor od negativne energije i bakterja, prizemljuje i podiže životnu energiju.

   

  Vrste mirisnih štapiće

   

  Neki od najčešćih štapića i njihova svojstva:

   

  Bela žalfija - Najbolje čisti prostor od negativne energije. Odlična je za prevenciju od gripa i ostalih bolesti koje se prenose vazduhom, jer ima i dezinfekciona dejstva.

   

  Cimet - Koristi se za dizenje energije na opštem nivou. Preporučuje se svim ljudima koji se bave energijom da ga koriste dok se pipremaju za terapije.

   

  Kokos - Veoma moćan opuštajući miris. U potpunosti opušta i smiruje telo i um čak i u stanjima velikog stresa. Naučne studije su pokazale da su studenti koji su tokom učenja koristili ovaj miris brže i bolje pamtili, tako da toplo preporučujem njegovo korišćenje svima koji nešto uče.

   

  Kafa - Još jedan veom moćan energetski čistač. Odličan je i za otklanjanje noćnih mora i problema sa spavanjem (svi znamo da je kafa odlična za budjenje, ali njen miris ima potpuno druga svojstva).

   

  Indian Tobacco - Momentalno podiže raspoloženje, smiruje emocije i mozak, pomaže da se povežete sa svojim "višim ja".

   

  Lavanda - Najmoćniji miris za smirenje od svakog stresa i kod svih psihičkih neuravnoteženosti. Odličan ako želite da utonete brzo u miran san.