Forumi » Seminari, stručno obrazovanje

Seminari sa kotizacijom

  • Moderator
  • 74 postova
  29. мај 2019. 13.39.35 CEST
  ЕЛЕКТРОНСКА КАНЦЕЛАРИЈА – OFFICE
   
  11. јуни 2019, 10:00 – 14:00
  Kрагујевац, „Бизнис иновативни центар
  Трг Тополиваца 4
   
  Изузетна прилика да одслушате семинар који даје комплетну слику о административно-канцеларијском пословању као неопходном кораку у дигитализацији (бржем и бољем коришћењу рачунарске технике у свим административним пословима).
   
  И више од тога.
   
  После семинара полазници ће бити у ситуацији да, са новим идејама, приону на конкретно осавремењавање канцеларијског пословања (од евиденције о присутности на раду и осталим плановима рада ваше организације, кроз извршење обавеза, евидентирању истих и контроли урађеног…).
   


   
  ПОГЛЕДАЈТЕ ПРОГРАМ.                                    ПРИЈАВИТЕ СЕ
  • Moderator
  • 74 postova
  29. мај 2019. 13.39.54 CEST

  INTERNA REVIZIJA KOD DIREKTNIH I INDIREKTNIH BUDZETSKIH KORISNIKA

  koji ce  u organizaciji Instituta za poslovna istrazivanja-MBA biti odrzan u Beogradu 06. juna 2019. godine

  (program seminara dostavljamo u attach-u)

  Ovaj seminar namenjen je pre svega internim revizorima kod direktnih i indirektnih budžetskih korisnika, a interesantan je i za sve one koji nameravaju da se ozbiljno bave ovim poslom, pre svega u državnim institucijama, lokalnim samoupravama, zdravstvu, školstvu, predškolskim ustanovama, javnim i komunalnim preduzećima, i sl.

  Na seminaru će na krajnje praktičan način, kroz primere iz prakse, biti prezentovane savremene procedure, metode i tehnike interne revizije, u skladu sa međunarodnim standardima profesionalne prakse koje je utvrdio Međunarodni institut internih revizora ( Institute of Internal Auditors-IIA.)

  Imajuci prethodno u vidu, kao i kvalitet i iskustvo predavaca iz Centralne jedinice za harmonizaciju Ministarstva finansija Vlade Republike Srbije, uvereni smo da ce Vam ovaj seminar biti od izuzetne koristi.

   

  Srdacan pozdrav.

   

  Prof. dr Milos R. Kastratovic

  ----------------------------------------------------------------------------

  INSTITUT  ZA POSLOVNA ISTRAZIVANJA - MBA

  Beograd,Dubrovačka 24

  tel: 381 11/ 20-30-002; 29-28-005: 20-30-112

  tel/fax: 381 11/ 29-28-015

  E-mail: office@institutmba.co.rsinstitutmba@sbb.rs  

  www.institutmba.co.rs

  • Moderator
  • 74 postova
  29. мај 2019. 13.40.16 CEST

  NG-PRO organizuje savetovanje:

  24.6.2019. godine, od 10.00 do 15.00 časova
  Beograd, hotel „PALAS”, Topličin venac 23

  POPUNJAVANJE OBRASCA POPDV – NEDOUMICE I DILEME NAKON GODINE DANA PROBNOG PERIODA U PRIMENI

   

  Zaključno sa 30. junom 2019. godine završava se prelazni period upotrebe obrasca POPDV, u kome nadležni poreski organ u postupcima provere pravilnosti iskazivanja podataka nije uzimao u obzir pogrešno iskazane podatke koji ne utiču na iznos poreske obaveze.

  Radionica na temu POPDV obrasca i trenutnog stanja u praksi podrazumeva interaktivnu sesiju na kojoj će učesnici, zajedno sa predavačima, diskutovati o najaktuelnijim pitanjima koja se tiču POPDV obrasca, a javila su se u poslednjih godinu dana od početka njegove primene. 

  Agenda
  09:30 – 10:00 Dolazak i registracija učesnika
  10:00 – 10:30 Kratak pregled stanja u praksi i budućeg razvoja POPDV obrasca
  10:30 – 11:30 Prvi deo radionice – praktični primeri
  11:30 – 12:00 Pauza za kafu
  12:00 – 13:30 Drugi deo radionice – praktični primeri
  13:30 – 14:00 Pauza za kafu i laki obrok
  14:00 – 15:00 Pitanja/Diskusija


  Cena: Kotizacija iznosi 6.900,00 dinara (+ 20% PDV-a) i obuhvata: predavanje, prezentaciju predavača i osveženje u pauzama (kafa i laki obrok).

  Korisnici Ing-Pro izdanja ostvaruju popust od 10%.
  Broj mesta je ograničen.

  Za prijavljivanje za savetovanje kao i objavu na sajtu...kliknite ovde

  Za sva dodatna pojašnjenja pozovite nas na: 011/2836-817, 011/2836-820, 2836-821, 2836-822, putem faksa: 011/2836-474 ili nam pišite na mejl: savetovanje@ingpro.rs

  • Moderator
  • 74 postova
  29. мај 2019. 13.40.40 CEST
  Novine u postupcima građenja, ozakonjenja i upisa u katastar, u skladu sa najnovijim izmenama Zakona o postupku upisa u katastar nepokretnosti i vodova, Zakona o planiranju i izgradnji i Zakona o ozakonjenju objekata

  Učesnici na radionici imaće priliku da se upoznaju sa novinama u postupcima planiranja i izgradnje i postupcima ozakonjenja kao i novinama koje su donele izmene Zakona o postupku upisa u katastar nepokretnosti i vodova.


    Mesto i vreme održavanja:  
  Beograd, hotel Prag
  11. jun 2019.

  Novi Sad, hotel Aleksandar
  13. jun 2019.

   
  Predavači:  Bojana Jakšić Kovačević,
  načelnik Odeljenja pravnih i imovinskih poslova u Republičkom geodetskom zavodu

  Miloš Bjelanović,
  načelnik Odeljenja za drugostepeni postupak u Republičkom geodetskom zavodu

   

   

  Radionica je namenjena:


  Radionica je namenjena zaposlenima u jedinicama lokalne samouprave i javnim preduzećima, zaposlenima u državnim organima, advokatima, javnim beležnicima, javnim izvršiteljima i drugim zainteresovanim pravnim i fizičkim licima

  • Moderator
  • 74 postova
  29. мај 2019. 13.40.57 CEST

  IZBEGAVANJE MEĐUNARODNOG DVOSTRUKOG OPOREZIVANJA

            (AKTUELNO STANJE I NOVINE KOJE SE PRIMENJUJU OD 01.01.2019.)

  koji ce  u organizaciji Instituta za poslovna istrazivanja-MBA biti odrzan u Hotelu Palas u Beogradu 05. juna 2019. godine.

  (program seminara dostavljamo u attachment-u)

  Osnovni cilj ovog instruktivnog specijalističkog seminara je da pokaže, da je i Republika Srbija, kao i sve države, zainteresovana da putem zaključenja ugovora o izbegavanju dvostrukog oporezivanja (u daljem tekstu: UIDO) prvenstveno sa državama koje su njeni najznačajniji ekonomski partneri, a zatim i sa drugim državama, eliminiše problem međunarodnog dvostrukog oporezivanja, i time olakša uključenje u međunarodnu podelu rada i intenzivira svoje ekonomske i finansijske odnose na svetskom planu.

  Kroz prikaz rešenja sadržanih u  praksi međunarodnog poreskog prava, kao i u konkretnim UIDO koje je Republika Srbija, do sada, zaključila, nastojaćemo da pružimo odgovore na brojna teoretska i praktična pitanja, tj. probleme koje, međunarodno dvostruko oporezivanje postavlja pred nadležne poreske organe i poreske obveznike svih zemalja, uključujući, posebno, Republiku Srbiju.

  Razrešenje navedenih  pitanja i problema, predstavlja preduslov za značajna ulaganja stranih investitora u privredu neke zemlje (u konkretnom slučaju, Republike Srbije) odnosno stvaranje uslova za njihovo učešće u procesu privatizacije, ali i za korišćenje odgovarajućih finansijskih instrumenata za podsticanje viših oblika bilateralne ekonomske saradnje.

  Pravilna primena međunarodnih UIDO od posebnog je značaja za rezidente Republike Srbije (isplatioce prihoda koji se oporezuju po odbitku) koji imaju obavezu da obračunaju, obustave i uplate porez, kao i da podnesu propisanu poresku prijavu, u skladu sa pozitivnim zakonskim propisima (u koje, nakon potvrđivanja u Narodnoj skupštini Republike Srbije, spadaju i UIDO).

  Na osnovu rešenja sadržanih u UIDO, poreski obveznici imaju mogućnost da kroz odgovarajuće poresko planiranje ostvare značajne uštede poreza.

  Na seminaru će biti prikazana osnovna normativna rešenja sadržana u UIDO zaključenih između Republike Srbije i pojedinih zemalja razvijene tržišne privrede, odnosno  UIDO zaključenih između Republike Srbije i ostalih zemalja u razvoju i u tranziciji i, u vezi sa tim, najnoviji stavovi relevantnih međunarodnih organizacija (OECD i UN) kao i POSEBNO, izmenjenih UIDO koji se primenju od 1. januara 2019. godine.

  Prezentacijom statističkih podataka, posebno o primenjenim stopama poreza po odbitku na dividende, kamate, autorske naknade i naknade od usluga, ukazaćemo na prednosti i stimulacije koje predstavljaju rešenja sadržana u UIDO, u odnosu na situaciju kada UIDO nije zaključen.

  Seminar podrazumeva interaktivan pristup između predavača i polaznika, uz mogućnost neposrednog (u toku trajanja izlaganja predavača) postavljanja pitanja.

  Imajući u vidu kvalitet predavača, koji je bio šef pregovaračkog tima Srbije u pregovorima sa zemljama sa kojima je sklopljen sporazum o izbegavanju dvostrukog oporezivanja, uvereni smo da ce Vam ovaj seminar biti od izuzetne koristi.

   

  Srdacan pozdrav.

    

  Prof. dr Milos R. Kastratovic

  -----------------------------------------------------------------------------

  INSTITUT  ZA POSLOVNA ISTRAZIVANJA - MBA

  Beograd, Dubrovačka 24

  tel: 381 11/ 20-30-002; 29-28-005: 20-30-112

  tel/fax: 381 11/ 29-28-015

  E-mail: office@institutmba.co.rs; institutmba@sbb.rs ;

  • Moderator
  • 74 postova
  29. мај 2019. 13.41.38 CEST
  Specijalizovana kuća za javne nabavke
  MILVECO CONSULTING
  organizuje u novom terminu
  OBUKU ZA SLUŽBENIKA ZA JAVNE NABAVKE
  4. i 5. jul 2019. godine
  Hotel PALACE, Topličin venac 23, Beograd

  Poštovane kolege,

  S obzirom da će, kao što ste upoznati,  uskoro biti usvojen novi Zakon o javnim nabavkama, iskoristite priliku da po odredbama važećg Zakona položite ispit i steknete sertifikat stručnog lica za poslove javnih nabavki. Kao kuća sa najvećim brojem održanih obuka i zadovoljnih učesnika, pozivamo Vas da  se u našem novom terminu za obuku,  u najlepšem delu Beograda i  prijatnom ambijentu hotela Palas,  na zanimljiv način u potpunosti pripremite za polaganje ispita  ali i dobijete korisne savete i smernice za svakodnevni rad od sudskog veštaka i iskusnog stručnjaka za javne nabavke i tendere.

  Obuka je namenjena zaposlenima kod  naručilaca  i ponuđača,  ali i svakom zainteresovanom licu koje želi da stekne ili unapredi svoje znanje iz oblasti javnih nabavki ili se prijavi za polaganje ispita za sticanje sertifikata službenika za javne nabavke.

  TERMIN ODRŽAVANJA OBUKE:
  4. i 5. jul 2019. godine (četvrtak i petak od 10,00 -16,00 časova)
  Obuka se sprovodi u malim grupama, rad je mentorski, interaktivan i obuhvata  sve oblasti koje su relevantne za polaganje ispita u skladu sa Pravilnikom,  primere iz prakse, diskusiju i proveru znanja na kraju oba dana kroz test sa pitanjima.
  PREDAVAČ:
  Obuku realizuje VESNA MILUTINOVIĆ, iskusni praktičar i sudski veštak za javne nabavke, sertifikovani predavač po Rešenju Ministarstva finansija, br. 153-03-00002/2013-27 ovlašćen za sprovođenje obuka za sticanje sertifikata za službenika za javne nabavke.
  MESTO ODRŽAVANJA OBUKE:
  Hotel PALACE, Topličin venac br. 23, Beograd. - www.palacehotel.co.rs
  KOTIZACIJA:
  Kotizacija  iznosi  17.500,00 din.  Nismo obveznici PDV-a. Kotizaciju uplatiti na tekući račun organizatora, koji će biti naznačen na fakturi koja će biti dostavljena nakon prijave učesnika. Svaka firma koja prijavi više od dva učesnika stiče pravo na popust od 10% na ukupan iznos.
  U okviru kotizacije organizator obezbeđuje učesnicima:
  1. Osveženje u pauzama
  2. Ručak oba dana – bogat švedski sto u restoranu hotela Palas
  3. Ukoričenu štampanu  prezentaciju predavača
  4. Sertifikat o završenoj Obuci
  5. Dva testa sa preko 120 pitanja – provera znanja
  6. Besplatne telefonske konsultacije u roku od 3 meseca od Obuke
  KONTAKT ORGANIZATORA:
  Prijavljivanje na telefone organizatora, e-mail ili preko linka na dnu poziva “PRIJAVA ZA OBUKU”.
  e-mail:  tenderi@milveco.comsavetovanja.milveco@gmail.com
  Tel/fax: 011/244-0504; 014/ 237-589;   Mob.tel.: 063/531-581
  • Moderator
  • 74 postova
  03. јун 2019. 13.21.58 CEST

  КРЕИРАЊЕ И УПОТРЕБА ЕЛЕКТРОНСКИХ ДОКУМЕНАТА И ЕЛЕКТРОНСКА АРХИВА”

  Дигитализација и/или дигитална трансформација Вашег радног окружења!

  11. јуна 2019. године, Крагујевац, Бизнис иновациони центар

  18. и 25. јуни, Београд, „Образовни информатор“, Цара Лазара 5А

  27. јуни, Ниш, Геронтолошки центар, Радних бригада бр.15

   

  Намењено: • пословним администраторима • секретарима и правницима • рачуновођама • директорима/менаџерима • ИТ руководиоцима • референтима за примену пословних стандарда у организацији рада • посленицима ИКТ сектора електронско пословање, систем администраторима, систем аналитичарима… • осталим пословним извршиоцима
   
   
  Како повезати ИНФОРМАТИЧКЕ РЕСУРСЕ са могућношћу да се „уклопе“ и примене на неке од следећих радних активности:
  • Огласна табла
  • Електронски деловодник
  • Дељена документација
  • Заједнички календар
  • Заједнички ресурси
  • Евиденција корисника
  • Евиденција запослених
  • Управљање документацијом
  • РА образац / Задаци
  • Интеграција са MS Office и другим апликацијама
  • Галерија слика
  • Видео обука
  • Снимци предавања, семинара, радионица, саветовања
  • Интеграција са екстерним извором података
  • Евиденција фактура
  • Евиденција поште
  • Евиденција интерних захтева за подршку
  • Oгласи
  • База података
  • Евиденција одсуства са посла
  • Путни налози
  • Напредна претрага
  • Евиденција пројеката

   
  И више од тога.
   
  Сазнајте законски основ и услове примене информатике за е-Канцеларију.
  После семинара полазници ће бити у ситуацији да, са новим знањима, приону на конкретну примену информатике у канцеларисјком административном пословању.

  Сваки полазник добија материјал у дигиталној форми, на USB.
  Трајање: 4 часа, од 10.00 до 14.00 часова.
   

  ПРЕДАВАЧИ су специјални саветници и сарадници  „Образовног информатора:

  Мр Душан БердићКоординациони савет Владе Србије за еУправу
  Мр Драган Маринковић, специјални саветник за ИТ  
   

  ПРИЈАВУ ПРЕУЗМИТЕ ОВДЕ!

  Број места је ограничен на 80, а попуњаваће се по редоследу пријава. 

   

  Услови учешћа:
  ЦЕНА семинара/радионице – из овог Програма износи 12.200,00 динара по учеснику, са урачунатим ПДВ, а за претплатнике цена са попустом износи 8.600,00 динара по учеснику, са урачунатим ПДВ.
   
  ДОДАТНИ ПОПУСТ: Сви учесници који се пријаве до 05. јуна 2019. године остварују попуст од 15%
   
  *Специјално за непретплатнике: Укључивањем у систем претплате на комплет часописа Образовног информатора („Буџетско рачуноводство”, „Правни саветник”, „Подсетник за директора”) за трећи квартал (јун, јули, август) учесници овог стручног скупа стичу право на котизацију по цени за претплатнике!
  За ближе информације о укључивању у претплату позовите 063/688-428.
  • Moderator
  • 74 postova
  17. јун 2019. 12.21.36 CEST

  КРЕИРАЊЕ И УПОТРЕБА ЕЛЕКТРОНСКИХ ДОКУМЕНАТА И ЕЛЕКТРОНСКА АРХИВА”

  Дигитализација и/или дигитална трансформација Вашег радног окружења!

  18. и 25. јуни, Београд, „Образовни информатор“, Цара Лазара 5А

  27. јуни, Ниш, Геронтолошки центар, Радних бригада бр.15

   

  Намењено: • пословним администраторима • секретарима и правницима • рачуновођама • директорима/менаџерима • ИТ руководиоцима • референтима за примену пословних стандарда у организацији рада • посленицима ИКТ сектора електронско пословање, систем администраторима, систем аналитичарима… • осталим пословним извршиоцима
   
   
  Како повезати ИНФОРМАТИЧКЕ РЕСУРСЕ са могућношћу да се „уклопе“ и примене на неке од следећих радних активности:
  • Огласна табла
  • Електронски деловодник
  • Дељена документација
  • Заједнички календар
  • Заједнички ресурси
  • Евиденција корисника
  • Евиденција запослених
  • Управљање документацијом
  • РА образац / Задаци
  • Интеграција са MS Office и другим апликацијама
  • Галерија слика
  • Видео обука
  • Снимци предавања, семинара, радионица, саветовања
  • Интеграција са екстерним извором података
  • Евиденција фактура
  • Евиденција поште
  • Евиденција интерних захтева за подршку
  • Oгласи
  • База података
  • Евиденција одсуства са посла
  • Путни налози
  • Напредна претрага
  • Евиденција пројеката

   
  И више од тога.
   
  Сазнајте законски основ и услове примене информатике за е-Канцеларију.
  После семинара полазници ће бити у ситуацији да, са новим знањима, приону на конкретну примену информатике у канцеларисјком административном пословању.

  Сваки полазник добија материјал у дигиталној форми, на USB.
  Трајање: 4 часа, од 10.00 до 14.00 часова.

   

  ПРИЈАВУ ПРЕУЗМИТЕ ОВДЕ!

  Број места је ограничен на 80, а попуњаваће се по редоследу пријава. 

   

  Услови учешћа:
  ЦЕНА семинара/радионице – из овог Програма износи 12.200,00 динара по учеснику, са урачунатим ПДВ, а за претплатнике цена са попустом износи 8.600,00 динара по учеснику, са урачунатим ПДВ.
   
  *Специјално за непретплатнике: Укључивањем у систем претплате на комплет часописа Образовног информатора („Буџетско рачуноводство”, „Правни саветник”, „Подсетник за директора”) за трећи квартал (јун, јули, август) учесници овог стручног скупа стичу право на котизацију по цени за претплатнике!
  За ближе информације о укључивању у претплату позовите 063/688-428.