Forumi » Nega lica

Merilin Monro Make Up

    • 1581 postova
    27. фебруар 2016. 22.53.15 CET

     

    Crvene usne, bujne trepavice, blistava koža ....odličan make up. Merlin Monro je bila ikona svog vremena zahvaljujući šminkeru Allan "Whitey" Snyder.

     

     

     

    Među Snajderovim klijentima nije bila samo najpoželjnija plavuša svih vremena. Čak je i Ketrin Hepbern koristila usluge ovog talentovanog šminkera.

     

     

     

    Njegove metode su:

     

    Vazelin kao osnova make up-a

    Ideja da vazelin zameni dnevnu kremu, možda je pod znakom pitanja. Ali, Monro je to činila uvek. Ona je imala izrazito suvu i tanku kožu i obožavala je trenutni efekat vlage, koji stvara vazelin. Njena hidratisana koža je bila sinonim za mladost. Pored toga, njena koža je posebno sijala pod reflektorima u studiju zahvaljujući vazelinu. Snajder bi dodao vazelin na jagodice i malo iznad obrva.

     

    Pet nijansi karmina

    Merilin Monro nije imala pune usne, ali je Snajder to uvek prikrivao šminkom. On je stvarao prirodno punije usne, svojim znanjem. U centru usana stavljao je svetlije nijanse crvene, a ivice - tamnije. To bi stvorilo optičku varku ekstra volumena, a nakon nanošenja karmina dodao bi malo vazelina u rupici na gornjoj i donjoj usni.

     

    Kap ulja na kapcima

    Merilin Monro je bila ubeđena da ne postoji ništa seksepilnije od sjaja. Snajder je sjaj stvarao pomoću kokosovog ulja ili vazelina.

     

    Oči Grete Garbo

    Tako ih je Monro nazivala - "oči Grete Garbo." Za ovakav izgled očiju, Merilin Monro je koristila bele nijanse senke koje je stavljala preko površine gornjeg kapka sve do obrva i dodavala bi malo više bele u unutrašnjim uglovima očiju, što je davalo dubinu pogledu.

     

    Četiri boje ajlajnera

    Za dnevnu šminku je dovoljan ajlajner - crni ili braon. Ali, Snajder je koristio samo dve nijanse brenda Elizabeth Arden, koje je stavljao uvek uz koren trepavica. Pored toga, on bi stavio crvenu tačku u unutrašnjim uglovima očiju da bi ih vizuelno rasporedio daleko jedno od drugog.

     

    Rumenilo

    Rumenilo za konturisanje lica danas ne iznenađuje nikoga, ali onda je bilo nešto! Snajder je bio prvi šminker, koji je koristio rumenilo. On je nametnuo roze nijansu na vrh nosa. Zašto? Da vizuelno bude precizniji.

     

    Lažne trepavice

    Guste, jake i duge trepavice - to je ono što je Merilin Monro imala. Ali, ona nije želela da niko primeti da ona nosi veštačke trepavice. Zato ih je Alan Snajder uvek sekao tačno na pola i lepio samo od sredine ka spoljašnjem uglu oka, dok su one bližu nosa uvek bile kraće.