Forumi » Nega lica

KLEOPATRINI RECEPTI

    • 1436 postova
    27. фебруар 2016. 23.31.47 CET

    Voće za zrelu kožu  

    Ako vam je koža suva i ispucala ili ako imate problema sa borama, sok ili pulpa ananasa, papaje, kuvanog paradajza, manga, avokada stavite na lice. Ostavite 15 minuta da deluje, a zatim isperite mlakom vodom.

    Krema protiv bora      

    Jedna kašičica bademovog ulja
    dve kapi eteričnog ulja tamjana
    Uveče naneti na čistu kožu lica i utrljati blagim pokretima. 

    Badem ima blag miris i koža ga lako upija. Eterično ulje tamjana se koristilo u razne medicinske svrhe, ali najviše za negu kože. Rešavalo je probleme koše kao što su ožiljci, strije i usporavalo širenje bora. Miris tamjana možda nekima neće odgovarati zbog jačine, ali zato možete dodati malo eteričnog ulja ruže, koje ima prijatan miris i ujedno koži vraća energiju i stimuliše stvaranje kolagena.

     

    Hranljiva maska za lice   

    Ovo je maska za sve tipove kože. Možete je koristiti bar jednom nedeljno.  Masku napravite od

    Dve kašičice pavlake
    Jedna kašičica mlevenog ovsa
    Pola kašičice maslinovog ulja

    Zagrejte pavlaku dok ne provri, stavite ovas u pavlaku i ostavite dok se ne ohladi. Dodajte maslinovo ulje, sve to promešajte i namažite na lice, uključujući područje oko očiju i vrat. Ostavite masku na licu 20 minuta. Zatim, lice isperite toplom vodom. Nakon što ste skinuli masku, možete početi sa ledenom masažom. Za pravljenje leda, trebaće vam zeleni čaj i limunov sok. Pomešajte ih, razlijte ih u kalupe i zamrznite.Uzmite kocku leda i masirajte lice i vrat, laganim pokretima. Ova mešavina će kožu učiniti mekšom i zatvoriti pore, ukoliko su proširene.

    Kleopatrina med i mleko kupka   

    1/2 šolje mleka u prahu
    1/2 šolje meda
    Dve kašičice jojobinog ulja
     
    Pomešane sastojke ubacite u kadu tople vode i uživajte narednih 20 minuta.

    I puno puuuuuuno ljubavi i smeha