Forumi » Nega lica

Sminkanje ociju

    • Moderator
    • 370 postova
    13. март 2016. 20.46.18 CET

    Kako pravilno nasminkati oci, jedno od najcesce postavljenih pitanja svake zene.
    Mi cemo vam pokusati pomoci. Pokusacemo vam pribliziti profesionalno sminkanje vasoj dnevnoj rutini za sminkanje ociju.
    Sminkanje ociju treba da zapocnete pravilnim odabirom same senke za oci i nijanse.
    Sto se tice vrsta senki za oci postoje razlicite teksture i stanja.
    Vodite racuna da sedefaste nijanse ne stavljate ukoliko ste vec presli 40 godinu jer one naglasavaju borice oko ociju. Takodje, ukoliko imate masnu kozu ne bi bilo pametno stavljati one u tecnom stanju jer ce se vrlo brzo skinuti sa oka, isti je princip sa onom u prahu, izbegavajte je ukoliko imate suvu kozu jer ce izgledati bez sjaja, ili pak mozete staviti podlogu za senku za oci i odabrati one sa blagim sedefom.

    Sminkanje ociju izbor senke

    Drugi kriterijum pri izboru senke kad krenete sa sminkanjem ociju treba da bude sama boja vasih ociju:
    ovde vazi princip: "suprotnosti se privlace".

    Sminkanje ociju izbor senke 

    Plavooke devojke bi trebalo da koriste senke smedjkastih i braonkastih nijansi, takodje vase oci ce naglasiti i smokey eyes nacin sminkanja kao i sve nijanse sive i crne.
    Za zelenooke su senke ljubicastih nijansi, boje cvekle, ali im lepo pristaju i smedje, braon i zlatne jer im daju dubinu.
    Smedjooke devojke trebalo bi da koriste plave nijanse, od tirkiznih sve do dubokih plavih.
    izaberite najmanje dve, a najbolje bi bilo tri ili cetiri nijanse, a ukoliko mislite da niste bas strucni u tom izboru imate da kupite trobojne i cetvorobojne senke za oci, licno volim da koristim one iz avonove palete.

    Postupak za sminkanje ociju:

    Kada ste izabrali nijansu senke za oci jos mozete po sopstvenom izboru da stavite i olovku za oci, ona moze da bude iste boje kao i sama senka za oci, a mozete da koristite i crnu koju sam primetila da zene najvise vole.
    Znaci boju ste izabrali, sad krecemo na samo sminkanje ociju, objasnicu najcesci nacin sminkanja pa cemo i neke druge varijante obraditi.
    Ako ste odlucili da stavite olovku za oci onda se prvo ona stavlja, i to ja najcesce preferiram preko celog oka od ugla do ugla, ali ukoliko zelite dnevnu nijansu ili zelite da vam olovka samo docara gustinu trepavica mozete je samo staviti na polovinu oka, od spoljne strane gledajuci.

    Sminkanje ociju

    Na ceo kapak nanesite boju koja se nalazi u sredini palete, znaci cija boja nije ni najsvetlija ni najtamnija. Zatim konturu oka predjite tamnijom nijansom, a na spoljnu konturu oka stavite najtamniju nijansu. Najsvetljija nijansa ide u cosak oka kod suznih kanala i ispod obrva. Deo ispod oka najbolje je naneti nekom neutralnom bojom iz odabrane palete, smedjom, sivom ili crnom. Birajte srednje tamne do najtamnijih nijansi.Sa ovim je deo sa senkama zavrsen, mozete jedino popraviti olovku ukoliko ste slucajno presli senkom preko nje pri nanosenju.

    Kako smo sa senkama zavrsili, prelazimo na trepavice i zenama najomiljeniji komad sminke maskaru. Preporucujem koriscenje uvijaca za trepavice, ne ostecuje same trepavice a kod devojaka sa dosta ostrim i ravnim trepavicama popravljaju stanje u kojima se one nalaze. Takodje i devojke sa retkim trepavicama dobiju volumen te uz olovku za oci koju smo prethodno koristili oci izgledaju naglasenije. Svakako da je uvijac dobar i za devojke sa gustim trepavicama jer u tom slucaju uspeva da ih "ukroti" te izgledaju savrseno. Sminkanje ociju zavrsava stavljanjem maskare.

    Za najbolje nanosenje preporucujem ili cetkice za sminkanje od prirodne dlake ili sundjeraste aplikatore. Najcesce se zene odlucuju za sundjeraste aplikatore zbog dosta velike cene za same cetkice za sminkanje. Ali imajte na umu da svi profesionalni sminkeri koriste bas takve cetke jer efekat senke bude drugaciji, boje su naglasenije, prelazi manje vidljivi. No, imajte u vidu da se cetkice za sminkanje kupuju samo jednom, tako da vam je to jednokratna investicija koja vam se, verujte mi veoma isplati. Postoji raznih tipova cetkica, nije svaka jednakog kvaliteta i ne sluzi svaka za sminkanje ociju, o toj temi smo pisali u posebnom postu pa ako se odlucite za cetkice za sminkanje mozete da procitate tamo.

    sminkanje ociju

    Vrlo važno za skladan izgled celokupne sminke je da ako ste za sminkanje ociju koristili tamnije boje, onda treba da prilagodite tim bojama karmin i rumenilo vodite racuna da vudu nežnih boja i neupadljivi i obrnuto, ako ste oči našminkali blago i u nežnim bojama nanesite jaču boju na usne, naglasicu da bi rumenio uvek trebalo da bude iz palete roza boje jer izgleda prirodnije.

     

    • 1436 postova
    29. март 2016. 19.02.08 CEST

    SMINKANJE ZELENIH OCIJU

    Ovaj post je namenjen svim zelenookim devojkama. Pokusacemo vam pomoci pri odabiru senki, ajlajnera i celokupne sminke za sminkanje zelenih ociju.
    Pocinjemo sa osnovama.
    Zelena boja ociju je vrlo izrazajna boja, zato nam treba kozmetika koja ce doprineti da oci izgledaju posebno.
    Da bi oci dosle najbolje do izrazaja neophodno je koristiti nijanse koje su suprotne sa nasom bojom ociju.
    Konkretno, kao sto vecina vas zna, suprotna boja od zelene je crvena. Medjutim, crvena boja za oci nije nimalo preporucljiva i to iz vise razloga- prvo ona ocima daje umoran i cesto izgled kao da smo plakali, zato se crvena preporucuje za usne devojaka sa zelenim ocima. Naravno ukoliko usne namazete sa crvenim ili bordo karminom vodite racuna da oci tad treba da budu minimalno istaknute.
    sminkanje zelenih ociju ljubicaste senke
    sminkanje zelenih ociju smedje senkesminkanje zelenih ociju paleta ljubicastih boja Zato se pri sminkanju zelenih ociju koriste ljubicaste nijanse za senke za oci. Sve od ciklama boje, purpurne, lila boje, ljubicaste, tamno ljubicaste pa cak i indigo plave.
    Mozete koristiti i sve nijanse smedje i braon. Posebno ce vam istaknuti oci senke boje zlata ili one koje imaju sedefast finish. Napominjem, vodite racuna da sedefaste nijanse mogu koristiti samo devojke koje jos nisu dobile prve borice ili zene koje nisu u poznim godinama, posto takve senke za oci naglasavaju bore. Naravno, ako se ne stidite svojih bora slobodno ih stavljajte!
    sminkanje zelenih ociju zelena senka Zelenookim devojkama lepo stoje i zelene nijanse senki za oci, tada zelena boja dolazi jos vise do izrazaja. Jedino, vodite racuna pri izboru zelene boje senke, ona mora da bude slicna vasoj boji ociju.
    Kao tehniku za sminkanje ociju koristite jednu od predlozenih u nasim ranijim postovima, sencenje je uvek najbolji izbor. Mozete koristiti i tehniku- sminkanje ociju smokey eyes.
    Sto se tice ajlajnera, ja preporucujem koriscenje onih manje invazivnih boja za dnevni look sminke, a opet tamnije i jace boje za nocni look sminke.
    Licno volim da koristim one avonove ajlajnere diamonds sa sljokicama, ja ih koristim za dnevnu varijantu, imam smedji- brown sugar koji lepo ide uz neke prljavo ljubicasto/ciklama boje. I imam sugar plum koji ide uz sve boje sljive.
    sminkanje zelenih ociju crvene usnesminkanje zelenih ociju crvene usne
    Ako ste se odlucili za make up koji u prvi plan stavlja vase usne, vodite racuna da je bitan i sam oblik usana pri nanosenju crvenog karmina. Nemojte se odluciti za njega ako imate tanke usne, bez obzira na cinjenicu da su vam oci zelene boje. U tom slucaju radije stavite crvenkasti sjaj za usne ako bas zelite da naglasite svoje usne.
    Imajte na umu da za naglasavanje vasih zelenih ociju vrlo vaznu ulogu ima i nacin na koji ste oblikovali vase obrve. Obrve treba da vam upotpunjuju lice, one su deo vaseg karaktera zato vodite racuna da ih pravilno iscupate. O tome vise u nekim od narednih postova.
    Sminkanje zelenih ociju je meni licno vrlo bitna tema s obzirom da sam i ja zelenooka tako da se nadam da sam vam priblizila ovaj nacin sminkanja, i olaksala izbor boja senki za oci.


    Poslednja izmena: 29. март 2016. 19.09.15 CEST"
    • 1436 postova
    29. март 2016. 19.04.38 CEST

    Sminkanje smedjih ociju

    Smedja boja ociju daje ocima dubinu zbog svoje tamne boje, da bismo istakli oci i da bi oci dosle u prvi plan neophodno je upotrebiti kontrasne boje za senke za oci. Devojke sa smedjim ocima imaju tu prednost sto mogu da upotrebljavaju apsolutno sve boje senki za oci osim onih koje ne preporucujem nikom, a to su crvene senke za oci.
    Devojke sa smedjim ocima u svojoj paleti boja senki za oci bi trebalo da imaju:
    Sminkanje smedjih ociju senke
    Plave senke za oci- i ovde su dozvoljene sve nijanse, najlepse ce istaci vase oci nijanse poput morsko plave, tamno plave i tirkiz plave, naravno i svetlo plava je dobar izbor posebno pri sencenju.
    Smedje senke za oci- iako smedje senke nece istaci boju vasih ociju onako kako ce to uraditi plave i zelene, smedje senke imaju drugu prednost, naime sa njima postizete dubinu, birajte nijanse od braon, tamno braon, nijanse koje vuku na zlatnu ili bakarnu boju.
    Ljubicaste senke za oci- paleta ljubicastih senki za oci je jako siroka, sve boje dolaze u obzir, preporucujem plavo-ljubicaste varijante kao prvi izbor.
    Zelene senke za oci- sve nijanse najbitnije je imati: maslinasto zelenu, trava zelenu, modro zelenu i svetlo zelenu, izbegavajte drecave boje makar sto se tice dnevnog make upa, trazite pretezno zagasite boje.
    Kao tehniku za sminkanje ociju koristite neku od ranije predlozenih, jedan od prihvatljivih nacina je i sminkanje ociju smokey eyes tehnikom.
    Sto se tice ajlajnera preporucujem za dnevni izgled sminke da koristite nijanse smedje i braon boje. Mozete u zavisnosti od senki koje ste upotrebili da stavite i neku tamniju zelenu ili plavu olovku za oci.
    Nocni izgled sminke upotpunite sa crnim, modro plavim ili indigo plavim ajlajnerom.
    O maskarama nemam sta da dodam sem da birate one tamnije, sto bi se reklo "ugalj crne"
    Obratite paznju na oblik vasih obrva. One moraju da budu prirodne, nemojte ih istanjiti, jer one su deo vaseg karaktera.
    Sminkanje smedjih ociju
    Sminkanje smedjih ociju karakterise se potrebom da smedje oci dobiju prodoran izgled, zato nemojte to da izgubite iz vida pri sminkanju.


    Poslednja izmena: 29. март 2016. 19.07.51 CEST"
    • 1436 postova
    29. март 2016. 19.06.51 CEST

    Sminkanje plavih ociju

    Devojke sa plavim ocima treba da za sminkanje ociju koriste senke koje ce naglasiti njihovu prelepu boju ociju.
    Naime, plave oci su vrlo izrazajne, ali zbog toga sto su svetle bez odgovarajuce senke za oci njihove oci mogu da ostanu bez "dubine". Da bismo postigli tu dubinu neophodno je da za sminkanje plavih ociju koristimo:
    Sminkanje plavih ociju senkeSmedje senke za oci: One su suprotnost plavim ocima, tako da plave oci koriscenjem ovih senki dolaze posebno do izrazaja. Koristite sedefaste nijanse kako biste dobili elegantan izgled, vodite racuna o tome imate li bore, jer u tom slucaju ih izbegavajte. Birajte nijanse od bakarno smedje, svetlo smedje do braon varijanti ovih senki. Kao preporuceni metod za sminkanje koristite jedan od predlozenih u postu sminkanje ociju. Mozete kao metod koristiti i sminkanje ociju smokey eyes tehnikom.
    Plave senke za oci: Ove boje ce doprineti da vase oci dodju jos vise do izrazaja. Apsolutno sve nijanse plave su dozvoljene. Preporucujem morsku plavu da biste dobili misteriozan izgled, a dolaze u obzir i sve svetlo i tirkiz plave nijanse.
    Sive i crne senke za oci: Zbog toga sto su plave oci vrlo izrazajne ove senke ce im dati dodatnu dubinu. Najbolje bi bilo koristiti one palete senki koje su namenjene za sminkanje ociju smokey eyes tehnikom zbog toga sto su tu vec izabrane nijanse za sencenje.

    Kao dodatni element koristite ajlajner, birajte ili crni ili smedji, a mozete i plavi ako ste izabrali plave senke za oci. Odgovor na pitanje kako staviti ajlajner procitajte u jednom od nasih prethodnih postova.


    Poslednja izmena: 29. март 2016. 19.07.40 CEST"