Forumi » Sujeverja i verovanja

Snovi koje stalno sanjate

  • 1581 postova
  15. март 2016. 22.42.26 CET

  Svaki od ovih snova sanjali ste i po nekoliko puta u svom životu, a u ovom tekstu možete naći njihovo značenje:

   

  1. Padanje. Sanjanje pada ima dva tumačenja. Prvo uključuje teskobu, zbog određene situacije ili problema u stvarnom životu. To može predstavljati osećaj gubitka kontrole ili neuspeha. Drugo tumačenje je ipak pozitivnije pa padanje predstavlja osećaj mira, ali i simbolizuje da ste napokon spremni da ostavite nešto iza sebe.

   

  2. Golotinja u javnosti. Ovaj san obično podrazumeva osećaj ranjivosti, psihološke, fizičke ili emocionalne. Može biti da se osećate i izloženo ili stidljivo, zbog nečega što vam se trenutno događa u životu, kao što je, na primer, nadolazeći javni nastup. Ako je to slučaj kod vas, pravi strah krije se u tome da ne želite da ljudi otkriju određeni dio tebe.

   

  3. Pisanje testa. Polaganje ispita u snu često je znak samovrednovanja, odnosno kritičkog preispitivanja samog sebe pa se to smatra i čestim snom kod perfekcionista. Puno puta ovaj je san povezan sa stresom, bilo na poslu ili zbog nastupajućih događaja. Možda se bojite osude drugih, pokazivanja nespremnosti ili odbijanja.

   

  4. Netko te lovi. Proganjanje u snu najčešće je znak toga da se osećate ugroženo od strane nečega u svom životu, bilo da je to iznutra ili spolja, pa ste zbog toga u potrazi za begom. Razmislite o tome ko ili šta uliva toliko straha u vas, pa pokušajte da se suprotstavite.

   

  5. Letenje. Snovi o letenju vezani su za kontrolu. No, ovaj san je uglavnom pozitivan, jer znači da se osećate oslobođeno od određene situacije u svom životu. To znači da imate kontrolu ili ćete je vrlo brzo preuzeti. Stvari polako dolaze na svoje mesto, a ovaj san je način na koji vaš um govori da ostanete jaki i kada dođu teška vremena.

   

  6. Ispadanje zuba. Brojni se stručnjaci ne slažu oko tumačenja ovog sna. Gubitak zuba može predstavljati strah od starenja i neprivlačnosti. Zubi se često povezuju i sa snagom, mudrošću i komunikacijom, tako da ovaj san može da znači da imate problema u pokazivanju svojih pravih osećanja o nečemu. Takođe, on može biti povezan sa gubljenjem poverenja u samog sebe ili doživljavanjem anksioznosti u jednom delu života. Ispadanje zuba takođe može predstavljati određeni prelaz.

   

  7. Smrt. Smrt obično simbolizuje promenu ili prelaz, odnosno nastavak ili novi početak. San da prijatelj, partner, član porodice ili druga značajna osoba u vašem životu umire, ne znači nužno da je to zaista tako, već da prolazite kroz emocionalne promene u svom životu ili želite da negativni aspekt vašeg života dođe do svog kraja. Uzmite ovo kao znak ohrabrenja za novi početak.

   

  8. Kašnjenje. San da kasnite, može da simbolizuje činjenicu da propuštate značajnu priliku u svom životu. On bi takođe mogao predstavljati teskobu, zbog previše stvari koje se trenutno događaju u vašem životu. Drugim rečima, to bi mogao biti početak za nešto bolje korišćenje vremena.

   

  9. Voda. Ako sanjate vodu, koja je kristalno čista i mirna, to označava osećaj unutarnjeg mira. No, ako je voda nemirna, to je znak da se osećate nelagodno zbog nečega, a možda i izvan kontrole.

   

  10. Paraliza. Sanjate kako ne možete da se pomerate? To bi moglo da značiti da ste se preopteretili, odnosno da pokušavate previše toga da učinite odjednom, ili da gubite kontrolu nad svojim postupcima. No, nemojte se bojati da preuzmete kontrolu, kada se probudite!