Forumi » Napravi sama

Zidni sat

    • Moderator
    • 592 postova
    17. март 2016. 20.16.55 CET

    Potreban materijal:

     

    Podmetač od plute

    2 spreja u metalik bojama (zlatna i bakarna)

    Prajmer

    Krep traka za farbanje

    Bušilica

    Satni mehanizam

     

     

     

    Način izrade:

     

    1. Pluta koju koristite za osnovu pružiće interesantnu teksturu satu. Pre farbanja sata metalik bojama, možete naneti na plutu prajmer koji će dodatno istaći boje. Ne zaboravite da ga nanesete i na ivice plute.

     

     

    2. Zalepite krep traku preko delova plute koje ne želite da prekrijete prvim slojem spreja.  Odaberite željenu šaru, a mi vam predlažemo geometrijske oblike koji su odličan izbor za 2016. godinu.

     

     

    3. Ofarbajte izložene delove plute nanoseći tanke slojeve spreja iz više puta kako bi se ravnomernije rasporedila farba, umesto velike količine boje odjednom. Možete eksperimentisati sa brojem slojeva farbe i tako postići različite nijanse i efekte zasvaki deo koji farbate. Prilikom farbanja držite prozore otvorenim ili farbajte napolju.

     

     

    4. Kada se prva boja osuši, uklonite trake i uokvirite sledeći deo plute koji želite da ofarbate. Napravite bar sat vremena razmaka između farbanja dve boje. Skinite trake nakon što se i druga farba osuši.

     

     

    5. Bušilicom probušite rupu na pluti za mehanizam sata. Rupa se ne mora nalaziti u centru i na ovom satu probušena je na mestu gde se dve boje spajaju. Plutu bušite polako kako biste izbegli pucanje.

     

     

    6. Za postavljanje satnog mehanizma pratite uputstvo proizvođača, pošto se uglavnom razlikuju.

     

     

    Sat postavite blizu izvora svetlosti kako bi se što bolje istakla tekstura sata i svetlucanje pločica plute.