Forumi » Windows 10

#Microsoft ipak ne donosi ugrađeni ad-blocker

    • Moderator
    • 779 postova
    04. април 2016. 10.50.02 CEST
    Jedna od informacija, koje su potekle sa Microsoftove Build 2016 konferencije, sugerisala je da kompanija planira da uključi izvorni ad-blocker u narednu verziju svog Edge pregledača. Ali, Microsoft je potvrdio da ovo nije istina.


    Izvor originalnih vesti potekao je sa slajda koji je korišćen na jednoj od Microsoftovih sesija, a nosio je naziv: "Microsoft Edge: Šta je sledeće za Microsoftov novi browser i web platformu". Status sa slajda je pokazivao karakteristiku ugrađenog blokiranja reklama u Edge browseru, koji cilja na naredniu verziju novog pregledača. Stoga je i razumljivo zašto je veliki broj medija i korisnika pretpostavio da će Microsoft doneti opciju izvornog blokiranja reklama u svoj pregledač.

     

     

    mic2_4.jpg

     

    Microsoft je ipak priznao da je pomenuti slajd varka i da se praktično radi o referenci za akcije koje Microsoft već sprovodi na donošenju ekstenzija u MS Edge, kao što su AdBlock i AdBlock Plus. Dakle, slajd nije u vezi sa ugrađenim ad-block funkcijama za Edge, već daje informacije da će buduće verzije browsera podržavati eksterne ekstenzije kako bi korisnici mogli da instaliraju ad-blockere.



    Izvor:TechSpot