Forumi » Windows 10

Četiri velike nadogradnje stižu na Windows 10

    • Moderator
    • 779 postova
    04. април 2016. 10.52.11 CEST

     
     

    Nakon prošlogodišnje velike najave Windows 10 operativnog sistema i HoloLens platforme, ovogodišnji BUILD je bio mnogo umereniji. Microsoft je pre svega najavio takozvanu Anniversary Update nadogradnju Windowsa 10 koja će stići tokom leta. Windows 10 je kao što je poznato, poslednja numerisana verzija operativnog sistema, a nakon toga će nadogradnje biti češće i manje.

    Međutim, mnogo toga što je najavljeno za Windows 10 je značajno pre svega za developere. Ipak, ima i značajnih stvari za korisnike. Pre svega dolazi moćnija Cortana. Ne samo da će lični asistent biti znatno napredniji, već će se pojaviti i na više mesta u sistemu.

    "Hej Cortana, ugasi računar" je jedna od funkcija koja će stići uz Anniversary Update. Vlasnici Surface tableta će takođe dobiti olovku, a Microsoft se nada će korisnici steći naviku pisanja olovkom na više Windows uređaja.

    Windows Hello funkcija će omogućiti korisnicima Windowsa 10 da se prijave biometrijski - prepoznavanjem lica, iris skeniranjem, skenerom otiska prstiju ili nekim drugim sistemom. Nije ni iznenađenje što je dosta vremena posvećeno gejmingu, pa je tako najavljena podrška za isključivanjem VSync i omogućavanjem GSync i FreeSync umesto toga.

     

    Izvor:PCMag