Forumi » Windows 10

Još manje od 100 dana besplatne nadogradnje na Windows 10

    • Moderator
    • 779 postova
    21. април 2016. 12.25.57 CEST

     
     
     

    Ukoliko planirate da instalirate Windows 10 i iskoristite Microsoft-ovu ponudu besplatne nadogradnje, možda ćete želeti da požurite jer je ostalo još 99 dana do kraja promotivnog perioda. Microsoft je objavio Windows 10 29. jula prošle godine i počeo da nudi operativni sistem potpuno besplatno za one koji imaju licencirane verzije Windows 7 i 8.1 softvera.

     

    Kompanija je čak pokrenula i takozvanu Get Windows 10 aplikaciju koja se automatski instalirala na Windows 7 i 8.1 računarima, te skenira probleme kompatibilnosti i preuzima neophodne fajlove za instalaciju. Iako to ne bi trebalo da se dešava, Windows 10 je bivao instaliran i na brojnim računarima korisnika koji ga nisu tražili. Najveće pitanje u ovom trenutku je šta će se desiti nakon što se promotivni period završi.

     

    Kako Myce poručuje, Microsoft nije dao nijednu naznaku o tome šta posle, ali se veruje da će kompanija ipak produžiti ponudu na još nekoliko meseci. Druga opcija je da će ponuditi specijalnu cenu za Windows 10 za sve one koji imaju Windows 8 ili 7.1. Poznato je da je cilj Microsoft-a milijardu uređaja sa novim operativnim sistemom do 2017. godine.

     

    Izvor:Softpedia