Forumi » ŠrafNciger - Muško ćoše

Kako osvojiti zenu?

    • Moderator
    • 370 postova
    24. април 2016. 23.52.57 CEST

    Izaberi odgovarajući “model” devojke
    Urban si lik, slušaš Depeche Mode i ideš na beer fest? Nemoj da se zalepiš za neku plavušu sa splavova jer teško da ćeš imati prolaz. Ovo je samo primer za ilustraciju. Odaberi devojku iz svog miljea, sa kojom deliš zajedničke prijatelje ili interesovanja. Nađi je na nekoj svirci (ma može i narodnjačkoj), rođendanu ortaka ili fakultetu… Ako ste iz dva različita sveta, to će kad-tad da se ispreči kao nepremostiva prepreka, možda i na nekom banalnom primeru….

    Budi svoj – budi jedinstven
    Filozofija personalizma je dobar osnov za uspostavljanje kvalitetnih odnosa sa devojkama. Pokaži da si neponovljiva ličnost i kao takav dragocen za nju. Tokom upoznavanja daj joj do znanja da možda imaš posebna gledišta na neke stvari (nemoj samo da budeš ideološki isključiv kao da si iz navijačke grupe), da te interesuju naročiti hobiji (pretpostavljamo da nisi ljubitelj sado-mazo seksa) ili da jednostavno ne voliš pozorište i tačka. Jedan savet: originalnost zasnovana na činjenicama poput one da možda ne menjate čarape redovno nije preporučljiva.

    Drži do sebe
    Ovo podrazumeva kako osnovnu ličnu higijenu, tako i higijenu svoje ličnosti. Biraj čistu i lepu garderobu, nemoj da pustiš stomačinu, šišaj se i brij (štucuj bradu) redovno. Možda stara krajiška pesma kaže da “žene vole kad brkovi žare, kad mirišeš na pivu i cigare…” ali veruj da, ukoliko se ne radi o socijalno depriviranoj ženskoj osobi, ipak nije tako. Pored toga, čitaj literaturu koja te zanima, obrazuj se, kulturno se uzdiži - nemoj svoju pismenost da svedeš na ispunjavanje tiketa. 
    Ova stavka takođe znači i da ne budeš konformista u situacijama kada si sa devojkom, odnosno da ne budeš “slabić” na ženske hirove, što je karakteristika koja mnoge naivčine tokom vremena pretvori u prave beskičmenjake.

    Divi joj se (povremeno)
    Ženi je preko potrebno da se oseti željenom i poštovanom. Naravno, ni u ovome ne treba preterivati. Udeli joj jedinstvene komplimente, stavi joj do znanja da te privlači svojom lepotom i seksipilom, ali i poštuj njeno mišljenje, makar deklarativno. Naravno, zadrži pravo da ga ne uvažiš. Isto tako, uradi nešto romantično kada ona to najmanje očekuje.

    Budi slušalac
    Postoje trenuci kada žena jednostavno mora biti centar pažnje svih tvojih čula. Ovo naročito važi za čulo sluha. Ako ti priča o novim pantalonama koje je videla u Zari ili o prepirci sa najboljom drugaricom, pažljivo je slušaj i povremeno svojim komentarima daj do znanja da pratiš priču. Nipošto nemoj za to vreme da krajičkom oka pratiš rezultat omiljenog sportskog meča ili u glavi vizualiziraš planove za večernje pivo sa drugarima. Kada žena intuitivno oseti da si joj podrška, “na konju” si.

    Zaključak
    Ako u svojoj jedinstvenoj ličnosti uspeš da objediniš ovde nabrojane kvalitete i da ih na pravi način prezentuješ odabranici, ubeđeni smo da za tebe “nema zime”. U svakom slučaju, suštinski je važno da ove karakteristike budu istinito ispoljavanje, a ne puko foliranje, jer za upostavljanje vrednih i dugoročnih međuljudskih odnosa (ipak su i žene ljudi) potrebna je iskrenost i autentičnost.