Forumi » Blogovanje

Formatiranje teksta I

    • 1436 postova
    10. мај 2016. 21.23.29 CEST

     

    U poslednje vreme stiglo nam je nekoliko pitanja vezanih za formatiranje teksta. Kako promeniti boju teksta, kako promeniti veličinu fonta itd. Najjednostavniji način jeste korišćenje Google blogger usluge koja je nalazi pod  gadžetom

    - "Tekst". Pa da počnemo sa prvim načinom ... pratite putanju Kontrolna  tabla  > Dizajn > Dodaj gadžet >  Tekst.

    Klikom na opciju "Tekst" otvorićete novi "prozor" i tu ukucajte željeni  tekst.

     

     

    Boju teksta menjajte tako što ćete iz ponuđene palete izabrati jednu od boja i primeniti je na ceo tekst ili deo teksta koji ste markirali - obeležili (držite pritisnut levi klik miša i povlačite do željenog mesta).

     

     

    Na prethodnoj slici možete videti osnovne opcije  koje ovaj  uređivač teksta  nudi  a  na  raspolaganju vam je  naprednije uređivanje teksta do koga ćete doći klikom na  opciju uređivanje HTML-a.

     

     

    Sada smo došli do suštine problema na koji se i odnose gore navedena pitanja koja ste nam postavljali. Kako da uredim ravnanje teksta, kako da pomerim ceo tekst u desno, kako da pomerim ceo tekst u levo, kako da promenim veličinu fonta? Kako nebismo mešali stvari  i  unosili  zabunu gomilom informacija za sada zapamtite ovaj način - najjednostavniji ali ne i sa najsrećnijim rešenjem. U narednom članku objasnićemo način na koji možemo direkto uticati na formatiranje tesksta izmenama u HTML kodu. Do tada sve najbolje.

    Pratite nase blogove i družite se sa klubom prijateljima Volimo Net mreže

     

    http://www.volimo.net/blogs


    Poslednja izmena: 13. мај 2016. 14.16.03 CEST"