Forumi » Windows 10

WordPad i još neke Win aplikacije se pojavile u Win10 Store-u

    • Moderator
    • 779 postova
    13. мај 2016. 18.06.31 CEST

     

     

    Project Centennial je set alatki razvijenih od strane Microsofta koje omogućavaju developerima da donesu njihove Win32 programe u Windows 10 Store i eventualno kreiraju njihove univerzalne aplikacije. Postoji li bolji način ubeđivanja developera da učine to od portovanja sopstvenih aplikacija i donošenja istih u Store?

    To je upravo ono što Microsoft čini u ovom trenutku, a nalog @h0x0d je otkrio da je nekoliko Windows aplikacija dostupno u prodavnici uključujući WordPad, Character Map, Windows Fax i Scan. Microsoft će verovatno nastaviti rad u ovom pravcu i uključiti u projekat još aplikacija, među kojima je i Paint. U ovom trenutku te aplikacije ne mogu zaista i da se preuzmu, ali sama činjenica da su tamo, pokazuje da Microsoft želi da izvede prelaz sa Win32 softvera u Windows Store koje bi eventualno postale univerzalne i bile pokretane na svim uređajima sa Windows 10 operativnim sistemom, uključujući računare i smartfone.

    Podsetimo, Project Centennial nije Microsoftov jedini napor da poveća broj aplikacija u Windows Store, jer je kompanija već razvila Project Islandwood kako bi omogućila portovanje iOS aplikacija na Windows 10.

     

    Izvor: Softpedia