Forumi » Windows 10

Uređaji sa Windows 10 Redstone platformom će biti super bezbedni

    • Moderator
    • 779 postova
    18. мај 2016. 14.28.59 CEST

     

    Jedan od razloga zašto Microsoft usmerava korisnike ka Windowsu 10, jesu bezbednosna poboljšanja koja je kompanija implementirala u ovu verziju operativnog sistema, ali se ispostavilo da rad u tom pogledu još nije završen.

     

    Predstojeća Anniversary Update nadogradnja (takođe pozata i kao Redstone), će zahtevati od svih uređaja da stignu sa Trusted Platform Module (TPM) 2.0 podrazumevano uključenim. TMP verzija 1.0 je već podržana u Windowsu 10, ali unapređenjem minimalnih zahteva na 2.0, Microsoft se nada da će postići veću sigurnost koja će pomoći uređajima koji koriste najnoviju verziju operativnog sistema da ostanu zaštićeni od najnovije vrste pretnji.

     

    TPM je u suštini implementiran sistem bezbednosti na hardverskom nivou koji koristi specijalno dizanirani čip za kriptografske karakteristike. Verzija 2.0 dolazi sa značajnim unapređenjima i poboljšanjima nekoliko novih modova za autentifikaciju. Postoji nekoliko Windows 10 funkcija koje već zahtevaju TPM, među kojima su BitLocker, Virtual Smart Card, Credential Guard, Measured Boot i Device Health Attestation.

     

    Izvor:Softpedia