Forumi » Rešenje za sve probleme

Kada je najbolje vreme da kupite avionske karte?

    • 1581 postova
    19. мај 2016. 16.59.13 CEST

     

    Nova studija, koju je sproveo online travel agent CheapAir, pokazala je da najbolje vreme za kupovinu avio karte zavisi od destinacije na koju putujete, i prema rezultatima, Amerikanci imaju najveću fleksibilnost prilikom planiranja putovanja.

    CheapAir je analizirao preko 1,2 miliona itinerera bukiranih u 2015. godini i iz tih podataka izveo zaključke o najboljem vremenskom okviru za kupovinu jeftine avio karte.

    Prema rezultatima, za SAD je pravo vreme da kupite najjeftiniju avio kartu 54 dana unapred, za zemlje Latinske Amerike 75 dana, za Meksiko i Kanadu 75 dana, za evropske zemlje u proseku 120 dana, za region Azije 160 dana, za afričke i bliskoistočne destinacije 215 dana, dok kada putujete u region južnog Pacifika, kartu bi trebalo da potražite i do 320 dana ranije.

    Naravno, radi se o uprosečenim vrednostima za regione, i svakako i dalje treba obratiti pažnju na to kada na neko destinaciji počinje turistička sezona (letnja i zimska), kada je vreme školskih raspusta ili sezona praznika.

    Rezultati studije su pokazali da u poslednje dve nedelje pre polaska, cene avio karata dramatično rastu, pa čak i ako ne možete da svoje putovanje planirate tri meseca unapred, pokušajte da karte kupite pre ovog perioda.