Forumi » Rešenje za sve probleme

Kada je najbolje vreme da rezervišete hotel?

    • 1581 postova
    19. мај 2016. 17.15.49 CEST

    Ideja putnika o tome koje je vreme tokom godine najbolje za bukiranje hotelskih soba u određenim delovima sveta, ne odgovara baš uvek realnosti. Ovo je zaključak TripAdvisor-ovog izveštaja Best Time to Book, čiji je cilj bio da da odgovor na pitanje kada je najbolje vreme za rezervaciju hotelskog smeštaja na najpopularnijim svetskim turističkim destinacijama.

     

    Ovaj izveštaj je pokazao da, iako putnici veruju da je bukiranje u poslednjem trenutku najbolji način da dobijete povolju cenu, last minute rezervacije ipak na mnogim destinacijama ne donose velike uštede. TripAdvisor je analizirao informacije o bukiranju u devet popularnih regija širom sveta, i to za letnje mesece (jun, jul i avgust).

     

    Izveštaj pokazuje da je za one koji planiraju putovanje u Evropu, najbolje vreme da rezervišu hotel tri do pet meseci unapred, kada mogu da uštede do 23% u odnosu na najviše cene za isti smeštaj. Ovo je prosečna ušteda za evropske destinacije, ali u nekim gradovima ušteda je mnogo veća, pa ako rano bukirate svoj smeštaj u Moskvi, možete platiti i 55% manje nego u vreme najviših cena. Ali ako putujete u Aziju, ovako rana rezervacija može biti kontraproduktivna.

    Tako je, na primer, najbolje vreme za bukiranje smeštaja u Dubaiju dva meseca, a u Džakarti, Mumbaju, Bangkoku i Hanoju tri meseca unapred.