Forumi » Rešenje za sve probleme

Ovu hranu izbegavajte u avionu

  • 1436 postova
  25. мај 2016. 14.28.18 CEST

  Spremate se na let avionom, ali s obzirom da letite niskobudžetnim prevoznikom i znate da nećete uživati u hrani, odlučili ste se najesti pre puta. Samo napred, ali barem izbegavajte ove namirnice!
  Znate i sami kako vam u avionu hiljadu stvari zna ići na živce: Premala sedišta, putnici ispred vas koji bezobrazno spuste ta ista sedišta, kašnjenje leta, ponekad i stjuardese…

  Zato, je li vam potrebno da sve nabrojano gore da  kvarite put hranom koju ste pre pojeli? Naravno da nije, pa zato izbegnite sledeće namirnice pre nego se vinete u nebo!

  Grašak

  Ok, ne želimo biti deca, ali istina je, grašak stvarno potiče vaše telo na ispuštanje određenih neugodnih mirisa. Topiva vlakna su kriva za ovo neugodno svojstva graška, tako da, što je zdrav, radije ne rizkovati crvenjenje i izbegavajte jesti grašak pre leta.

  Pečena piletina

  Teško je pronaći nekog ko ne voli pečenu piletinu, ali barem pre leta, trudite se izbegavati. Naime, piletina se priprema u ulju te za vreme dugotrajnog sedenja u avionu postoje dobre šanse kako će vam izazvati žgaravicu.

  Alkohol

  Istina, alkohol tehnički nije hrana, no svejedno, najbolje ga je izbegavati. Mnogi se putnici kunu kako ih opušta i kako pre leta njime pobeđuju strah, no valjda strah od letenja možete pobediti i na druge načine. U slučaju koje čaše više, može doći i do dehidracije, a to bi moglo pruzrokovati dodatnu nervozu i probleme u avionu. Je li vam to potrebno? Kratko i jasno, ne!

  Curry

  Mmmm, obožavani začin širom sveta, obožavan je i u redakciji Punkufera, ali kojii obožavaju, loš je izbor pre leta. Naime, začinjena hrana može uzrokovati probavne smetnje i poremetiti san. S obzirom na intenzivan ukus curryja, upravo vas ove nevolje mogu snaći, a dok je za san još i lako, nije vam valjda cilj let provesti na WC – u…

  Riba

  Da, sve što dolazi ispod morske površine nije preporučljivo jesti pre leta. I pre nego pitate, ovo uključuje i omiljeni snack mnogih – sushi. Konzumirajući ribu postoji velika šansa da ćete mirisom 'ubiti' putnike do sebe, a u slučaju da vam loše padne na želudac bit ćete prisiljeni na duže druženje s toaletom.

  Kofein

  Kofein ima mnoge pozitivne rezultate na zdravlje, kao što su primer podizanje koncentracije, sprečavanje Alzheimerove bolesti, smanjenje rizika od raka prostate… No, za let vam nije potreban, jer ako letite negde duže potrebni su vam san i odmor, a ne osećaj pripravnosti. Naravno, kofein ćete osim u kafi naći i u čokoladama, sladoledima, gaziranim napitcima...