Forumi » Rešenje za sve probleme

Kako putovati besplatno

    • 1436 postova
    25. мај 2016. 16.14.22 CEST

    Jedna stara izreka nas je naučila da ko ne riskira ni ne profitira. Zato se za početak pomaknite s kauča.

    Putovanja su često skupa, ali srećom postoje neki cool načini kako zemaljsku kuglu obići uz vrlo male troškove. Naravno, ovde je potrebno i ponešto kreativnosti, a mi vam nudimo sledeće predloge…

    Volontiranje


    Ako tražite već nešto besplatno tad je vreme da zauzvrat i pomognete. Radite na farmi preko organizacije Wwoof u zamenu za besplatni smeštaj. Jasno, dobra opcija je uvijek i UN koji volontere šalje širom sveta, ili se jednostavno prijavite u Peacecorps i provedite dve godine u Aziji, Južnoj Americi ili gde već bude prilike!

    Ko još treba hotel?

    Naravno, možete napraviti i neke kućne poslove u zamjenu za smeštaj, što vam se nudi na stranici mindmyhouse.com.Vi ne, jer kad idete negde važno je stvari videti i doživeti, a ne biti u hotelu. Uvek možete couchsurfati i naći nekog ko će vas ugostiti. Ako niste baš za tu opciju posjetite Homeexchange i zamenite dom na koju nedelju s drugom porodicom.

    Napustite svoju sigurnu zonu

    Jedna stara izreka nas je naučila da ko ne riskira ni ne profitira. Zato se za početak pomaknite s kauča i organizirajte neku grupnu turu na adventures-abroad.com. Ako niste za to, pridružite se nekom brodu, primer cruiseru i postanite deo posade. 

     

    Stopiranje je super način za obilazak zemlje. Stanite na put, podignite palac i čekajte da vas netko pokupi. Ova solucija je besplatna, a uvek ćete naići na vozače kojima će biti drago pročavrljati s nekim par desetina kilometara.

    Kako leteti besplatno?

    Naravno, jedna od opcija je izrada kartice aviokompanije i skupljanje nagradnihmilja, što kasnije možete zameniti za razne pogodnosti na letovima. Uvek možete 'pitati' porodicu i prijatelje vašom željom za putovanjima, pa vam možda za Božić i sleti neka karta. Treća opcija je kratkotrajno zapošljavanje u aviokompaniji, jer tako možete dobiti razne pogodnosti koje uključuju čak i besplatne letove.

    Osvojite putovanje

    Ok, dobar deo vas verovatno ne veruje u nagradne igre. No, činjenica je kako ljudi i na ovaj način osvajaju nagradna putovanja zahvaljujući kojima vide svet.Igrajte zato sve, Facebook je prepun ovakvih ponuda, a vi nemate šta izgubiti, već samo dobiti!