Forumi » Zanimljivosti

Koja je aplikacija za dopisivanje najpopularnija?

    • Moderator
    • 592 postova
    29. мај 2016. 20.33.11 CEST

    Kada su u pitanju aplikacije za dopisivanje, u današnje vreme ih ima daleko više nego što je to bio slučaj u prošlosti, sa aplikacijama kao što su WhatsApp, Viber, Hangouts, Telegram, i mnoge druge, kao i hibridne aplikacije kao što je Snapchat, koji predstavlja spoj socijalne mreže i aplikacije za dopisivanje.

     

    Kompanija SimilarWeb je prikupila podatke sa Android uređaja iz 187 država širom sveta, kako bi saznala koja je aplikacija najprostranjenija na Google-ovoj Android platformi. Ispostavlja se da je najpopularnija aplikacija za dopisivanje na Android sistemu WhatsApp, što ne predstavlja nikakvo iznenađenje.

     

    PieChartchataplikacija.jpg

     

    Iako Facebook Messenger ima više korisnika na prostorima SAD, Kanade i Okeanije, kao i u nekim od većih država Evrope, kao što su Nemačka i Francuska, WhatsApp je očigledan pobednik sa primatom u Južnoj Americi, većim delom Afrike, Kinom i Rusijom, što ga stavlja na prvo mesto.

     

    Treba imati u vidu da je Facebook nedavno kupio WhatsApp za 21.8 milijardi dolara, tako da Facebook-ove aplikacije svakako zauzimaju prva dva mesta u ovoj kategoriji.

     

    Na trećem mestu se nalazi Viber, a Telegram, aplikacija koja sebe reklamira svojom end-to-end enkripcijom se našla tek na šestom mestu. Zanimljivo je da Samsung-ova ChatON aplikacija i dalje najpopularnija u Eritreji na prostorima Afrike, pored toga što je taj servis trebalo da zaustavi svoje usluge širom sveta još prošle godine.