Forumi » Windows 10

Win10 Anniversary Update donosi poboljšanja procesa u pozadini

    • Moderator
    • 779 postova
    10. јун 2016. 11.20.39 CEST

     

    Predstojeća Windows 10 Anniversary Update nadogradnja doneće širok spektar poboljšanja, uključujući i ona koja su posebno namenjena developerima, sa namerom optimizacije aktivnosti aplikacija u pozadini.

     

    Dobro je poznata činjenica da neki korisnici ne zatvaraju aplikacije obavezno, već one rade u pozadini; međutim da bi takav scenario bio moguć, svaki program mora da bude optimizovan kako bi to imalo mali uticaj na performanse sistema. Kako fokus na univerzalne aplikacije Windowsa 10 raste brzo, Microsoft ohrabruje developere sa novim rešenjima da optimizuju aplikacije i načine ih da bolje rade sa resursima računara.

     

    Windows 10 čini omogućava developerima da njihove aplikacije rade u pozadini, bilo kao zaseban proces ili direktno unutar prvog plana aplikacije. Model rada u vidu jednog procesa dolazi uz Anniversary Update, a Microsoft kaže da je to opcija za developere da učine da njihove aplikacije rade glatko u pozadini. Kompanija je objasnila ova poboljšanja detaljno u dugom upisu na blogu, a poručuje se da će biti dodato još ovakvih izmena u narednim mesecima za Windows 10.

     

    Podsetimo, Windows 10 Anniversary Update stiže tokom jula.

     

    Preuzmite Windows 10 Build 14342 ISO

    Izvor:Softpedia