Forumi » Informacije

Nova taksa na aerodromu u Abu Dabiju

    • Moderator
    • 592 postova
    28. јун 2016. 10.09.10 CEST

     

    Putnici koji se nalaze u tranzitu, kao i oni koji poleću sa aerodroma u Abu Dabiju moraće od početka narednog meseca da plate dodatnu naknadu u iznosu od 35 dirama (oko 9 eura).

     

    Usvajanje naplate pomenute takse usledilo je svega nekoliko meseci nakon što su Šardža (Sharjah) i Dubai doneli identične odluke da naplaćuju putnicima na svojim aerodromima dodatnih 35 dirama.

    Uslužna taksa će se odnositi na većinu putnika koji tranzitiraju ili poleću sa ovog aerodroma. Od naplate će biti izuzeta deca mlađa od dve godine, kao i putnici koji su u tranzitu ali nastavljaju putovanje istom kompanijom i istim brojem leta.

    Do sada, putnici koji su poletali sa aerodroma Abu Dhabi International već su plaćali 75 dirama za uslužnu i 5 dirama za bezbednosnu taksu.

    Procene su da je preko 8 miliona putnika prošlo kroz ovaj aerodrom tokom prva četiri meseca 2016. godine. Abu Dhabi International je, inače, drugi najprometniji aerodrom u UAE i dom je Etihad Airways-a, treće po veličini aviokompanije na Bliskom istoku.