Forumi » Dvorište i vrt

Tepih trava

  • 1581 postova
  15. јул 2016. 13.09.38 CEST

  Glavna prednost se ogleda u vremenu koje je potrebno za uspostavljanje zrelog travnjaka, odnosno busena koji je odnegovan od strane profesionalaca.

  Navedena prednost sadržana je u činjenici da je od sejanja trave, u zavisnosti od različitih vremenskih uslova, potrebno od 4-6 nedelja za nicanje, dok će se tek nakon nekoliko meseci uspostaviti gusta i kompaktna površina po kojoj je moguće kretanje.


  Bilo da se opredelite za travnjak ili cvetne zasade, drveće ili žbunaste biljke neophodno je zalivanje, s obzirom na činjenicu da je od ozelenjavanja znatno teže održavanje zelene površine odnosno održavanje dvorišta.


  Kako obezbediti adekvatno zalivanje uz minimalno narušavanje izgleda vrta, odnosno bašte?


  Ugradnjom sistema za navodnjavanje i zalivanje.

  Dakle, rešenje je u primeni automatskog sistema za zalivanje.

  Prskalice, ventili i senzori za prilagođavanje lokalnim klimatskim uslovima, rotirajuće dizne, sistemi za navodnjavanje… Samo upotrebom raspršivača i prskalica se obezbeđuje adekvatno zalivanje u letnjim mesecima kada je potrebno raspršiti 4-5mm vode dnevno.
  Instalacija sistema uz neophodni prethodni pregled terena, njegovih svojstava i nivelaciju, je nešto što je poželjno prepustiti profesionalcima koji će preporučiti najadekvatniji sistem za automacko zalivanje..