Forumi » Zanimljivosti

Samo ih je 7 u svetu!

    • Moderator
    • 370 postova
    19. јул 2016. 17.02.58 CEST

    Bečki zabavni park Prater ove godine slavi 250 godina postojanja, a tim povodom otvoren je prvi rollercoaster restoran u Austriji. U ovom neobičnom restoranu roboti serviraju hranu i prave koktele, a hrana i piće do gostiju stižu u kutijama zavijenim u petlju.

    U svetu postoji ukupno šest rollercoaster restorana, a na platou ispred Velikog kruga u Beču otvoren je sedmi u čiju je izgradnju uloženo 2 miliona eura.

    Prilikom ulaska u restoran gosti dobijaju tablet računar uz pomoć kojeg mogu odbrati svoje jelo i piće. Kuvari u kuhinji potom pripremaju svežu hranu, a dva robota dobro upakovanu hranu i piće postavljaju u kutije , kojima uz maksimalnu brzinu od 30 kilometara na sat narudžba stiže do gostiju.

    Ponuda specijaliteta je raznovrsna, a sastoji se od burgera, paste, salata ili odrezaka, bečkih, podrazumijeva se. Jelo do gostiju stiže u malim posudama, a cene su umerene.

    Osim restoranskih usluga goste očekuje i ples robota u trajanju od 45 minuta uz svetlosne efekte. U ponudi restorana je takođe i takozvani rulet-pića koji je osmišljen upravo u Beču.

    Punoletni gosti za stolom pri tom mogu igrati u piće, a gubitnik koji se bira izvlačenjem mora platiti piće za sve koji su uključeni u igru.

    Pogledajte VIDEO


    Poslednja izmena: 19. јул 2016. 17.04.00 CEST"