Forumi » Održavanje i zaštita kompjutera

Najbolji Windows 7 antivirus programi

    • Moderator
    • 779 postova
    14. октобар 2016. 09.58.51 CEST

     Nemački institut AV-TEST objavio koji su najbolji Windows 7 antivirus programi

     

    Najnovija serija testova koje je sproveo AV-TEST otkriva da su Bitdefender Internet Security, Kaspersky Lab i Trend Micro trenutno najbolja antivirus rešenja za Windows 7.

     

    U svojoj najnovijoj objavi, nemački institut ide u detalje o performansama svih bezbednosnih rešenja. Pre svega, AV-TEST ističe da samo tri rešenja postižu maksimalan broj poena u kategorijama zaštita, performanse i upotrebljivost. Oni takođe objašnjavaju da iako su tri pomenuta rešenja u vrhu liste, Avast je najbolji kada su u pitanju besplatna rešenja.

     

    AV-TEST objašnjava da je u cilju određivanja mogućnosti antivirus rešenja, tim koristio 15.000 već poznatih uzoraka malwarea i da su samo Kaspersky i Bitdefender uspeli da ih blokiraju sve. Iako Symantec, Trend Micro i F-Secure nisu uspeli da ostvare 100 procentnu efikasnost, AV-TEST im je dao maksimalan rejting. Proizvodi koje donose kompanije Comodo i Microsoft su najslabiji kada je u pitanju zaštita i imaju učinak od 3 odnosno 3,5 poena. Ono što je takođe interesantno je da je istaknuto kako besplatna rešenja uglavnom usporavaju rad računara.



    antivirus2.jpg

     

    Izvor:Softpedia