Forumi » Napravi sama

Kako primeniti lak za kosu u domaćinstvu

    • Moderator
    • 370 postova
    15. октобар 2016. 22.19.01 CEST

    Naprskajte lak za kosu na mesto gde je fleka, ostavite da odstoji 10 minuta, a zatim istrljajte. Isperite košulju toplom vodom i na taj način odstranite preostali lak za kosu.

    Za zaštitu tankih hulahopki

    Redovno kupujete tanke hulahopke, pa ih samim tim redovno ni nemate. Pociepaju vam se još prilikom prvog ili drugog nošenja.

    Područje oko prstiju najlakše strada i puca, pa da biste svoje hulahopke zaštitili dovoljno je da ih posle svakog pranja naprskate lakom za kosu i trajaće vam 3 puta duže nego uobičajeno.

    Za zaštitu od masnih tragova
    Neki mali, vama drag umetnik je nacrtao crtež i vi želite da ga zakačite na frižider da vam je uvek na oku?! Ok, ali pazite se masnih tragova, jer ipak je to kuhinja i ipak se tu spremaju obroci.
    Da biste zaštitili to malo umetničko delo, poprskajte ga lakom za kosu, koji će kako zadržati postojanost boja, tako i zaštititi crtež od masnih tragova.

    Za duži vek trajanja cveća
    Dobili ste prekrasan buket cveća, ali na njega možete da se podsetite samo gledajući fotografije?!
    Ako želite da zadržite buket cveća koji ste dobili, onda kada se osuši isprskajte lakom za kosu i budite sigurni da se neće raspasti, a dobićete lep ukrsani detalj.

    Za čišćenje zalepljene žvake
    Žvaka je pala na tepih i zalepila se i vi muku mučite kako da je uklonite.
    Isprskajte je lakom za kosu i kada se stvrdne lagano je uklonite sa tepiha, i to pomoću noža ili nekog drugog oštrog predmeta.

    Za sjajne cipele
    Vaše omiljene cipele više nemaju onaj prvobitni sjaj?
    Dobro je očistite, pa ih poprskajte lakom za kosu, kako biste im dali dodatni sjaj. Ovaj trik važi samo za glatke površine.