Forumi » Dvorište i vrt

Jesen u mom sokaku

    • 1436 postova
    18. октобар 2016. 14.23.05 CEST

    Iskoristite jesenje plodove i dekorišite svoj dom toplim bojama jeseni. Dajemo vam nekoliko ideja kako da vas inspiriše zlatna jesen i u vašem domu.

     

    1. Jesen u tegli

     

    Savršenu jesenju scenografiju kreirajte sami i ljubomorno je zakučajte u tegli, kako biste uvek mogli da uživate u jesenjim scenama. Pustite mašti na volju i kreirajte svoj krajolik, a biće vam potrebna tegla ili ukrasna staklena posuda, koja će imati funkciju mini terarijuma. Možete iskoristiti čak i stakleno zvono za kolače. U plitku posudu zasadite travu ili mahovinu, koja će imati dekorativnu funkciju. Zatim ukrašavajte po želji, mini bundeve će biti idealne, a možete dodati i jesenje listove, koje će ovom ukrasu dodati nestvarne boje.

     

     

    2. Dekorativni konopac

     

    Oponašajte kandelijer tako što ćete umesto svetiljki staviti raznobojne listove, na primer. Od materijala vam je potrebno nekoliko jednakih staklenih tegli i običan konopac, koji će delovati ukrasno. Napravite rupu na poklopcu svake staklene tegle. Ubacite konopac kroz rupu, pa zatim vežite čvor ispod svakog poklopca. Zatim tegle dekorišite po želji, a mi vam predlažemo da u njih postavite raznobojno jesenje lišće. Kanape pokupite u snop i pričvrstite ih na tavanicu ili pokraj prozora.

     

     

    3. Snopovi žita

     

    Unesite snopove žita u kuću i okačite ih na zidove ili na ogradu stepenica. Uberite snopove ukrasne trave ili žitarica i osušite ih. Zatim napravite snopove i vežite ih trakom ili rafijom (vrpcom od listova raznih biljaka).

     

     

    4. Raznobojni venčić

     

    Ulepšate stari ram tako da napravite ukrasni venčić. Kada pravite venčić pustite mašti na volju, pa se poigrajte uplitanjem raznih grančica, listova, suvih biljaka i cveća, začinskog bilja, travki ili sušenih voćki.

     

     

    5. Divni svećnjaci

     

    Umotajte čašu ili staklene svećnjake u suve listove kukuruza ili neke druge biljke. Obmotajte rafijom svećnjak nekoliko puta, tako da pričvrstite listove biljke. Na kraju, zadenite pero i oduševićete sve goste i ukućane svojom dekoracijom.

     

     IZVOR