Forumi » Dome, slatki dome

Trikovi za dom bez stresa

    • 1581 postova
    18. октобар 2016. 13.17.17 CEST

    Uređenje prostora u "zen stilu" podrazumeva čiste linije i minimalnu količinu nameštaja, sa ciljem da "otvori" prostor i omogući da se relaksiramo. Raščišćavanjem prostora i korišćenjem prirodnih materijala i "mekog" osvetljenja možete pretvoriti svoj dom u oazu mira. Zato, prilikom uređenja doma imajte u vidu i staru izreku – haos u sobi, haos u glavi.

     

    1. Minimalističko uređenje

     

    Ako uredite svoj dom minimalistički i držite ga urednim, stvorićete ugodnu i umirujuću atmosferu koja neće izazivati stres.

     

     

    2. Svetao enterijer

     

    Enterijer u beloj boji pretvoriće bilo koji dom u utočište od spoljašnjeg sveta i učiniti vizuelno većim i prijatnijim čak i male prostorije. Pogledajte kako bela boja igra važnu ulogu prilikom uređenja malih stanova.

     

     

    3. Zemljani tonovi

     

    Upotrebom braon, bež i narandžastih tonova i prirodnih materijala učinićete da dom deluje neutralnije i u dodiru sa prirodom.

     

                      

     

     

    4. Biljke u domu

     

    Neizostavan element svakog "zen doma" su prirodne biljke jer je poznato da prečišćavaju vazduh, umanjuju stres i povećavaju elan. Pogledajte kojih osam biljaka najbolje čiste vazduh u vašem domu.

     

     

    5. Red u kući

     

    Trudite se da održavate pultove i police urednim čak i u kupatilu, a sitnice koje se ne koriste svakodnevno sklonite od pogleda.

     

     

    6. Zen bašta

     

    Uređivanje peska u minijaturnim pejzažnim vrtovima umiruje i opušta, dok istovremeno podstiče maštu i kreativnost.

     

     

     

    7. Prirodni materijali

     

    Upotreba prirodnih materijala učiniće dom prijatnijim, a možete ih uneti u postojeći prostor i bez renoviranja i većih radova.