Forumi » Turističke zanimljivosti

300 metara iznad zemlje

    • 87 postova
    23. октобар 2016. 17.52.39 CEST

    Ljuljanje na ljuljaški smrti?
    Na jednoj litici u naravno u Kini, nalazi se ljuljaška koja vas zaljulja preko te litice. Fora je u tome, da je na tom delu visina 300 metara, tako da, ne daj Bože nešto pođe po zlu, imali bi priliku biti ptica, ali na vašu žalost, bez krila...
    Dobar deo za one koju jednostavno ne mogu bez adrenalina. Bilo da se radi o ludim ziplineovima poput onog u Walesu koji juri 150 kilometara na sat, toboganu na nebesima, ili zabavnim parkovima u Italiji, uvek nas nešto tera da probavamo lude i opasne stvari nakon kojih se često posle tresemo i pitamo 'što je meni ovo trebalo'. No, ova ljuljaška o kojoj ćemo ovde napisati nešto više, čini nam se gora i strašnija od svih ovih stvari zajedno.

    Na jednoj litici u naravno u Kini (izgleda da je u zadnje vreme u Kini sve živo i neživo), nalazi se ljuljaška koja vas zaljulja preko te litice. Fora je u tome, da je na tom delu visina 300 metara, tako da, ne daj Bože nešto pođe po zlu, imali bi priliku biti ptica, ali na vašu žalost, bez krila. Jest, naravno da ste osigurani zaštitnim pojasom, ali biti par stotina metara iznad ponora, to nikako ne zvuči dobro.
    Ljuljaška se nalazi u zabavnom parku Wansheng Ordovician, a mi smo uvereni kako park ima i drugih atrakcija, i ako niste potpuni ludi za adrenalinom, predlažemo da ipak pre isprobate njih.
    U upoređivanju s ovom ljuljaškom, ona u Amsterdamu izgleda kao dečija igračka.