Forumi » Održavanje i zaštita kompjutera

Ukradeni podaci Weebly i Foursquare korisnika

    • Moderator
    • 779 postova
    24. октобар 2016. 13.35.41 CEST

     

    Sajt LeakedSource objavio je da su platforme Weebly i FourSquare hakovane i da su ukradene informacije o 43 430 316 naloga korisnika Weeblyja i 22 534 984 naloga korisnika FourSquarea.

     

    Napad na Weebly se dogodio u februaru ove godine a sada je LeakedSource od anonimnog izvora dobio ukradene podatke korisnika servisa među kojima su korisnička imena, email adrese, lozinke i IP adrese korisnika.

     

    Dobra vest je da su lozinke korisnika dobro zaštićene bcrypt algoritmom i da nisu ukradene informacije o kreditnim karticama korisnika. LeakedSource je obavestio Weebly o tome da imaju podatke korisnika servisa, posle čega je kompanija potvrdila da su njeni serveri zaista hakovani.

     

    Weebly je poslao emailove svojim korisnicima sa pozivom da resetuju lozinke, a oni koji ne dobiju takav email treba sami da promene lozinku.

     

    I FourSquare, kompanija čije je sedište u Njujorku, pretrpela je hakerski napad u decembru 2013. u kome su ukradene informacije o 22 534 984 naloga korisnika. Međutim, FourSquare tvrdi da nije hakovan i da su email adrese samo povezane sa javno dostupnim podacima korisnika FourSquarea. Podaci do kojih je došao LeakedSource uključuju korisnička imena, email adrese, Twitter i FourSquare ID-jeve.